Popotnik
300 ogledov

Izkušnja: "Dopust stoletja!" Ujemi ugodno ponudbo

CubaMe CubaMe
Termin za krompirjeve počitnice je bil v trenutku razprodan, je pa še nekaj pičlih mest za novembrski termin. Slovenka organizira butično spoznavanje Kube na edinstven način ...

CubaMe je butična slovenska agencija, ki je specializirana za potovanja na Kubo. Ponuja bogat program, ki temelji na doživetjih in povezovanju s Kubanci. Odzivi njihovih potnikov so neverjetni.

Kuba je priljubljena počitniška destninacija milijonov popotnikov letno, ki ta karibski otok obiščejo tako zaradi njegove bogate zgodovine, slikovitih mest, dih jemajočih plaž, glasbe, plesa, povsod po svetu znanih cigar in ruma oziroma coctailov. Mojito je doma na Kubi in nikjer na svetu ne boste poskusili takšnega, kot ga pripravijo tam. 

S svojim neuničljivim šarmom Kuba osvoji še tako zahtevnega potnika. Dežela ima res ogromne ekonomske težave, a turist, ki pride s tujo valuto, lahko tu doživi počitnice svojega življenja. "Dopust stoletja," je zapisala ena izmed potnic CubaMe turistične agencije, Primorka Vesna, ki je na otok skupaj s prijatelji odpotovala februarja letos. 

Oktobrska skupina CubaMe je že polna, naslednja, ki proti Havani za dva tedna odpotuje 27. novembra, ponuja še nekaj prostih mest. Cena vključuje vse, drobnega tiska ni!

Drobnega tiska pri agenciji CubaMe ni; v ceno je vključena letalska karta, vizum za Kubo, vključen je prevoz na in z letališča v Benetkah, polpenzion na Kubi in vsakodnevne dejavnosti. Poleg tega ves čas spremstvo vodje agencije, ki govori španski jezik, ves čas tudi spremstvo kubanskega animatorja in vodnika, ki govori tekočo angleščino. 

Na voljo so tudi že termini za januar, februar in april. Vse podrobnosti najdete na tej povezavi, prijavite se lahko tudi preko mejla barbara@cubame.si.

CubaMe | Avtor: CubaMe CubaMe

CubaMe | Avtor: CubaMe CubaMe

Program potovanja

Omenjeno Primorko Vesno je prepričal predvsem bogat program CubaMe agencije, katere prednost je v tem, da jo vodi Slovenka, ki ji je Kuba pred leti zlezla pod kožo; v Havani je našla svojo drugo družino, svojo kubansko mamo, kup zelo tesnih prijateljev. Program je zastavila s ciljem, da potniki doživijo ves turistični sijaj karibskega otoka, hkrati pa čim več tega, o čemer govori skoraj sleherni popotnik, ki se vrne domov s Kube; stik z domačini. 

CubaMe agencija potnikom preda tisti "žmoht" kubanske kulture, ki ga potniki s sabo na posebnem mestu svojih src odnesejo za vedno. Doživijo vožnjo s starodobniki, spoznajo staro Havano, obisk Viñalesa, kjer se naučijo kaditi prave kubanske cigare in slišijo vse o njihovi pridelavi. Če želijo, se do kmetije, kjer poteka predstavitev, podajo na hrbtih konj. Udeležijo se salsa učnih ur, vsak udeleženec dobi svojega plesnega profesorja oziroma profesorico. Isti dan se podajo na enega izmed največjih prizorišč salse v Havani, kjer je že opazovanje Kubancev pri plesu svojevrstno doživetje. 

CubaMe svojim potnikom pripravi predstavitev santerie, afrokubanske religije z nepozabnimi plesi. Obiščejo močvirnati predel otoka, ekološko vasico staroselcev Taino in krokodiljo farmo. Podajo se na treking v džunglo nacionalnega parka Topes de Collantes, kjer se okopajo pod slapovi, obiščejo ekološko kmetijo, kjer med drugim doživijo prikaz predelave kave, mini kuharsko delavnico in kjer jim postrežejo z najbolj slastnimi jastogi daleč naokoli. 

CubaMe | Avtor: CubaMe CubaMe

Proti koncu potovanja dva dni preživijo v all inclusive hotelu v Varaderu, se ob poti okopajo v podzemni jami, pri povratku v Havani pa jim agencija CubaMe pripravi še nepozabno slovensko-kubansko fiesto z živo glasbo na terasi enega izmed osrednjih hotelov stare Havane. Nepozabno, verjemite!

CubaMe | Avtor: CubaMe CubaMe

Zakaj na pot s CubaMe

Za agencijo v prvi vrsti stoji Barbara Barbič, novinarka in popotnica, ki se od takrat, ko jo je prvi zaneslo v Havano, tja vrača vsakih nekaj mesecev, študira kubansko kulturo, plete osebne zelo tesne vezi s svojo tamkajšnjo družino. 

V Havani ji pomaga Slovenka Sandra Šporar Pérez, poročena s Kubancem, s katerim si je uredila dom na Kubi, poleg tega pa tudi kubanski profesor plesa, vodnik in animator Denys Gonzáles Bugnes, duša vsake kubanske fieste, na kateri se znajde. 

CubaMe zgodba je zrasla iz humanitarne dejavnosti, ki jo je Barbara peljala vsa leta svojega vračanja na otok. Kuba je v hudi ekonomski stiski, primanjkuje vsega. (Poudarek - državljani potrebujejo vse.Za turiste s trdno valuto nikoli ni težav.) Iz Slovenije na Kubo tako vsakih nekaj mesecev potuje na kilograme in kilograme predvsem zdravil, sanitetnega materiala, hrane. "Yuma cubana", kot na Kubi pravijo Barbari (tujka Kubanka op. p.), poskrbi, da vsa pomoč pride v prave roke tistih, ki jo resnično potrebujejo, predvsem pa, da nihče zanjo ne plača niti centa. CubaMe potnikom ponudi predstavitev svoje humanitarne dejavnosti na Kubi, če koga zanima. 

A prvi so oni. Prvi so potniki, zadovoljitev njihovih želja, njihov interes. Ogromno se vidi, ogromno se izve, ogromno se zabava, ogromno se pleše. Spletejo se vezi z Barbarino kubansko družino, hkrati pa tudi vezi med potniki. "Mi ne delamo turizma, mi pišemo zgodbe," je eden izmed vodil CubaMe agencije. Nekatere teh zgodb se pišejo še naprej še dolgo po vrnitvi skupine v Slovenijo ...

Pohitite s prijavami. Do 20. septembra za novembrsko skupino agencija CubaMe prizna poseben promocijski popust na program. Pišite, pokličite. Kontaktni podatki in kontaktni obrazec najdete na spletni strani CubaMe. 

CubaMe | Avtor: CubaMe CubaMe

CubaMe | Avtor: CubaMe CubaMe

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.