Popotnik
12496 ogledov

Pozor, parkiranje na tej priljubljeni izletniški točki nič več brezplačno

Parkirnina, plačilo na parkomatu Saša Despot
Iz Erjavčeve koče na Vršiču so sporočili, da jim je po dveh letih in pol vztrajnosti uspelo urediti prvo urejeno in plačljivo parkirišče na Vršiču. Kakšna bo cena?

"Verjamemo, da bo to parkirišče uspelo rešiti težave s parkiranjem in izboljšalo varnost na tem območju," so med drugim zapisali na spletni strani Erjavčeve koče. Dodali so, da so bili zaradi stalnih kršitev parkiranja, vožnje in celo parkiranja na dovozni cesti in povsod drugje po travnatih površinah okoli koče kljub jasno vidnim prometnim znakom ter postavljanja šotorov in avtodomov na travniku pred in pod Erjavčevo kočo prisiljeni ukrepati.

"V poletni sezoni je bil dostop do koče praktično vsak dan onemogočen, tako da v primeru nesreče ne bi imeli dostopa niti reševalci niti gasilci. Po dveh letih in pol arogance tako domačih kot tujih obiskovalcev smo končno našli rešitev. Pred Erjavčevo kočo na Vršiču smo vzpostavili prvo urejeno in plačljivo parkirišče na Vršiču," so še pojasnili. 

Kakšne so cene parkiranja?

Za vse obiskovalce, ki bodo parkirali pred Erjavčevo kočo in se odpravijo na izlet, bo parkiranje stalo 1 evro na uro oz. 10 evrov za cel dan. Dodali so, da je parkirišče pod budnim očesom video nadzora, kakršno koli nepravilno parkiranje bo sankcionirano z globo 36 evrov na dan. 

Ob najavi novega parkirnega reda, pa so v Erjavčevi koči dodali, da se za dnevne goste njihove koče ne bo nič spremenilo, saj bodo gostom, ki bodo prišli na kosilo, povrnili parkirnino, a parkirnina ne sme biti daljša od trajanja kosila. 

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 13
  • Ikoz 08:14 16.junij 2024.

    Vedno se najde rešitev če se kasira eee moja pohlepna Slovenija

  • sandi76 19:28 15.junij 2024.

    "Verjamemo, da bo to parkirišče uspelo rešiti težave s parkiranjem in izboljšalo varnost na tem območju," Nehajte bluzit, vse bo isto , samo vi boste kasirali za parkiranje !!!

  • kapibara1 15:33 15.junij 2024.

    Pa ka pol vekata podeželani, da morte plačat parking plac, ko pridete v velemesto Ljubljana..