Slovenija
2777 ogledov

34-letni Burundijec sredi Ljubljane spolno napadel mladoletnico

policijski avtomobil PU Koper policijski avtomobil
Policisti so v soboto pridržali 34-letnega Burundijca z urejenim stalnim bivanjem v Sloveniji, ki je osumljen kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost. To je bilo po zbranih obvestilih storjeno v enem od zasebnih prostorov na območju Bežigrada v Ljubljani, za osumljenca je bil odrejen pripor, so na PU Ljubljana potrdili poročanje portala N1.

Hitro so ga izsledili

Prijavo suma kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost so na Policijski upravi (PU) Ljubljana prejeli v soboto. Po prijavi oškodovane mladoletne osebe so policisti s takojšnjim intenzivnim zbiranjem obvestil in kriminalistično preiskavo ugotovili identiteto osumljenca. Osumljencu so odvzeli prostost in ga v ponedeljek privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. "Drugih informacij zaradi interesa preiskave ter zaščite žrtve ne moremo nuditi," so pojasnili na policijski upravi.

Kot so poudarili, na policiji ostro obsojajo vsakršna nasilna dejanja, ki so nedopustna in zavržna. "Kazniva ravnanja zoper spolno nedotakljivost v policiji preiskujemo z vso resnostjo in odgovorno s ciljem, da se storilci teh dejanj izsledijo in ustrezno procesirajo ter da se zaščitijo žrtve teh dejanj," so zapisali.

Po njihovih pojasnilih dejanj in okoliščin, ki so pomembne za preiskavo, ne morejo pojasnjevati javnosti tudi zaradi zaščite žrtev, med drugim zaradi zaščite pred ponovno viktimizacijo. Menijo, da lahko razgrnitev teh dejanj ogrozi preiskavo in za žrtve pomeni ponovno podoživljanje dogodkov takšnih nedopustnih ravnanj, kar povzroči občutek sramu in na splošno negativno vpliva na žrtve.

Prosijo, naj takšna dejanja prijavijo policiji

"Žrtve, kot tudi svojce žrtev, prijatelje in vse druge, ki imajo o takšnih ravnanjih kakršne koli informacije, pozivamo, naj takšna dejanja prijavijo policiji. In ne nasprotno, da o tem razširjajo netočne in nepreverjene informacije ali da se dejanja posplošuje ter za odgovorne izpostavlja posamezne skupine oseb," pozivajo na PU Ljubljana.

Na policijski upravi menijo, da lahko za varnost in preprečitev kaznivih dejanj veliko naredimo sami. Občanom svetujejo, da o tem morebitnih kaznivih dejanjih obvestijo policijo. "Pomembno je tudi takojšnje obveščanje policije že ob sumu, da bi se lahko izvršilo kaznivo dejanje. To pa pomeni sodelovanje vseh, denimo tudi prič ali drugih, ki bi o teh kaznivih ravnanjih kaj vedeli, da o tem policiji podajo informacije," so še zapisali.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 25
  • atamama 11:50 06.avgust 2024.

    Dokler bo v našem DZ večina prepričana o tem in še to javno povedala se nam bo pisalo samo slabše: https://lokalno.svet24.si/2024/07/03/290859/aktualno/dl_jernej_znidarsic___med_prebezniki_so_tudi_zdravniki__ucitelji/ ..... In ko še poslušaš govor ministra o samoorganiziranju in samozaščiti državljanov bi bilo bolje, da gremo mi v ...prikaži večv Maroko. Bolj varno....

  • Plavi-mil 11:35 06.avgust 2024.

    Ja, dokazano posilstvo, režijski mediji pa spet " naj bi" in pod člankom ne smeš komentirati. Kje pa je bajsa iz 8.marca, tišina, a niso oni " zaščitniki" žensk? Mogoče je pa bajsi žal, da ni njo srečal, pa to ...prikaži večto ne bi bilo posiljstvo, ampak za njo po dolgem času užitek. Uf, seveda, se je mogoče sukička kaj oglasila, še je že priklenila na Maroškega posiljevalca?

  • Željko 11:26 06.avgust 2024.

    A se pičke politične in policijske bojijo da lahko nastane enak revolt kot v Angliji. Naj vam povem da bo in jaz se mu bom ko bo sigurno pridružil. Da pokažemo Alanom vrata

Sorodne novice