Slovenija
58895 ogledov

Arso izdal opozorilo, začelo se bo že dopoldne

Nevihtni oblaki Profimedia
Razmere se bodo jutri močno poslabšale.

"Reke v Podravju, Pomurju in Posotelju bodo v nedeljo dopoldan hitro naraščale in se sredi dneva pričele razlivati ob strugah. Posamezne med njimi lahko v popoldanskem in večernem času poplavijo na območju pogostih poplav," so sporočili z Agencije RS za okolje.

Reka Mura se bo predvidoma razlivala znotraj proti poplavnih nasipov. Popoldan pa so so možna razlivanja manjših rek tudi v osrednji in južni Sloveniji, v noči na ponedeljek se bo pričela razlivati še Krka, opozarjajo na Arso.

"V nedeljo čez dan lahko na več mestih pride do zastajanja in poplavljanja padavinske vode," še dodajajo.

"Že v preteklih dneh je deževje ponekod povzročalo težave, v prihodnjih dneh pa se bodo razmere še poslabšale," pa pravijo na Meteoinfo Slovenija, kjer napovedujejo, da lahko v vzhodni polovici Slovenije v le 12 urah lokalno pade več kot 50 litrov dežja na kvadratni meter.

Opozorili so tudi pred zemeljskimi plazovi.

"Žal se bo nestanovitno vreme s pogostimi padavinami nadaljevalo tudi v prihodnjem tednu. Najhladnejši in najbolj deževen po vsej Sloveniji bo, kot kaže, torek. Nato bo postopno nekoliko topleje. Sončna obdobja bodo daljša, padavine pa se bodo pojavljale predvsem v obliki popoldanskih krajevnih ploh in posameznih neviht," še napovedujejo.

dezurni@styria-media.si

Brane Gregorčič Slovenija Brane Gregorčič: Takšno poletje lahko pričakujete
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.