Slovenija
224 ogledov

Arso z novim opozorilom

Vreme: Ne bo še miru. To lahko pričakujemo. - Oblaki Profimedia
Vreme še vedno meša štrene tudi pri nas.

Po državi imamo sicer deloma sončno vreme, več oblačnosti je v hriboviti krajih na zahodu, kjer se še pojavljajo manjše krajevne padavine. 

Arso je ob tem objavil opozorilo za vzhodne kraje; namreč zaradi povečanega dotoka iz Avstrije je močneje narasla Drava. V prihodnjih urah se lahko na izpostavljenih mstih ob strugi razliva. Izraziteje je narasla tudi Vipava v zgornjem toku. 

Jutri spet dež 

Jutri bo na vzhodu sprva še nekaj jasnine, čez dan bo oblačnost od zahoda spet naraščala. V severozahodni Sloveniji bo že zjutraj deževalo, popoldne se bodo padavine s posameznimi nevihtami okrepile in širile proti vzhodu. Ob morju bo pihal jugo, drugod okrepljen jugozahodni veter. 

Najnižje jutranje temperature bodo 14 do 19, v alpskih dolinah okoli 11, najvišje dnevne od 16 do 23 stopinj. Zvečer bo ob prehodu fronte zapihal okrepljen veter severnih smeri, ponoči na Primorskem šibka do zmerna burja.

Do petka zjutraj bo dež ponehal. Razjasnilo se bo, po nižinah bo ponekod megla ali nizka oblačnost. V petek bo večinoma sončno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne in zvečer bo nastala kakšna ploha. Na Primorskem bo pihala šibka burja.

V soboto bo delno jasno, ponekod v notranjosti bo sprva precej nizke oblačnosti.

Napoved od 13. do 18. oktobra

V nedeljo bo preko dela srednje Evrope in Baltika potovalo ciklonsko območje. V začetku prihodnjega tedna se bo nad srednjo Evropo zgradilo območje visokega zračnega tlaka, ki se bo nato pomikalo proti vzhodni Evropi. Plitev ciklon bo vztrajal nad zahodno Evropo in zahodnim Sredozemljem. Naši kraji bodo pod vplivom bolj ali manj vlažnega jugozahodnega zračnega toka, po poročanju Arsa nakazuje vremenska slika.

V nedeljo in ponedeljek kaže na suho in deloma sončno vreme, občasno bo nekaj več nizke oblačnosti. Jutranje temperature bodo po nižinah med 5 in 11, najvišje dnevne med 16 in 22 stopinjami Celzija. 

V nadaljevanju prihodnjega tedna bo verjetno v vzhodnih krajih sončno, v zahodnih krajih bo več oblačnosti. Občasno niso izključene rahle padavine. Pihal bo jugozahodnik. Razmeroma toplo bo. Najvišje temperature bodo okoli 20 stopinj, predvsem v vzhodnih krajih pa bo lahko še nekoliko topleje.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso
de%C5%BE de%C5%BEnik padavine plohe nevihte Vreme Slovenija Novo: Znano, kje bo padlo največ dežja Orkan Milton uničujoča nevihta Svet Zunanji pasovi orkana Milton so dosegli Florido, časa za pobeg ni več

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.