Svet
2599 ogledov

Zunanji pasovi orkana Milton so dosegli Florido, časa za pobeg ni več

Orkan Milton
1/2
Prtscr
Čas za umik se izteka. Zunanji pasovi nevihte so že dosegli obalo, do popoldneva pa se bodo začeli krepiti tropski nevihtni vetrovi in ​​močno deževje.

Močan orkan četrte stopnje bo po napovedih dosegel kopno v noči na sredo. Na Floridi bi lahko postal ena najbolj uničujočih neviht doslej.

Orkan Milton se sicer povečuje. V zadnjih 24 urah se je močan veter tropske nevihte razširil s približno 130 kilometrov na 225 kilometrov od njegovega središča. To pomeni, da se bodo njegovi katastrofalni učinki čutili na veliko večjem območju. Pričakuje se, da bodo vetrovi s tropsko nevihto zajeli celotno širino polotoka Florida.

Čas za umik se izteka. Zunanji pasovi nevihte so že dosegli obalo, do popoldneva pa se bodo začeli krepiti tropski nevihtni vetrovi in ​​močno deževje. Oblasti Floride so sporočile, da je skrajni čas za evakuacijo, prebivalce pa pozvale, naj odidejo, če še lahko.

"Vzdolž delov zahodne obale Floride se pričakuje veliko območje uničujočega orkana Milton. Če se nahajate na območju, za katero veljajo opozorila o močni nevihti, je to zelo nevarna situacija, zato se morate evakuirati, če vam tako ukažejo lokalni uradniki," so zapisali na ameriškem Nacionalnem centru za orkane.

Milton je sicer danes zjutraj nad Mehiškim zalivom nekoliko oslabel, zdaj piha veter s hitrostjo "le" 250 kilometrov na uro, kar ga uvršča tik pod prag pete stopnje orkanov. 

V spodnjem posnetku pa lahko vidite, kako je orkan Milton videti iz vesolja.

Večina prebivalcev ogroženih območij osrednjega dela Floride je sicer upoštevala pozive oblasti k evakuaciji in kolone na avtocestah so bile v torek skoraj nepremične, poleg tega pa je več kot 1200 črpalkam zmanjkalo bencina, poroča CNN. Predsednik ZDA Joe Biden je z namenom pospešitve dobave pomoči razglasil Florido za območje izrednih razmer.

dezurni@styria-media.si

orkan Milton Svet Floridi se približuje "pošast", meteorologa premagala čustva Orkan Beryl Svet Svet Na vidiku največja evakuacija po orkanu Irma
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.