Slovenija
43 ogledov

Bo avtorica diplome tožila Ambrožiča?

Borut Ambrožič Anže Petkovšek
Avtorica diplomske naloge, Klementina Jezeršek, od katere naj bi poslanec Pozitivne Slovenije Borut Ambrožič prepisoval pri izdelavi svoje magistrske naloge, je za medije povedala, da razmišlja o tožbi.

Klementina Jezeršek je za Pop TV dejala, da je začudena in predvsem razočarana, da nekdo lahko brez kančka slabe vesti kar prepiše njeno diplomo. Kot je dejala, je še bolj žalostno to, da je "ta nekdo brez kančka morale in etike poslanec". "S tem ni zlorabil le mojega dela in znanja, temveč je s tem ogoljufal tudi fakulteto," je dejala. O morebitni tožbi Jezerškove je sicer poročala tudi TV Slovenija.

Ambrožič je v torek dejal, da nikakor ne pristaja na trditev, da je njegovo magistrsko delo plagiat, saj da je nastajalo v daljšem časovnem obdobju od leta 2002 do leta 2008, ko je magistriral, in da je šlo tudi skozi vse ustrezne postopke.

Na mariborski pravni fakulteti so že sprožili postopke za ugotavljanje plagiatorstva. Stranka PS pa bo odločitev o morebitnih ukrepih zoper poslanca sprejela prihodnji teden.

Komentarjev 3
  • dd 11:15 19.julij 2012.

    Meni se pa poraja močan sum, da bi lahko imel tudi Zoran Jankovič "kupljeno izobrazbo." Pri takih izjavah in načinu govora, mislim, da se lahko človek resno zamisli.

  • samo.jst 08:29 19.julij 2012.

    saj mogoče res ni prepisoval... mislim, ne on... če jo naročiš, tehnično gledano, je ne prepisuješ, ampak te je nekdo fajn nategnil ;) budala ena, če je tehnični pregled pokazal, da se v mag nalogi nahaja (dobesedno) dobrih 90% dipl ...prikaži večl naloge nekoga drugega, ki je nastala pred njo, potem je plagiat! Tožba, odvzem naslova, kazen, sankcije in z brco ven iz parlamenta!

  • dragec 08:10 19.julij 2012.

    če je to res, Gospa Klementina, zahtevajte najvišjo možno odškodnino, da se gospod poslanec zapomni za vse večne čase.