Slovenija
1 ogledov

Bojujejo se za plače in delovna mesta

Policisti Nik Rovan
Pogajanja. Policisti zahtevajo ohranitev višine plač in pravic ter delovnih mest.

Policijski sindikat Slovenije (PSS), predstavniki ministrstva za notranje zadeve (MNZ), policije ter ministrstva za pravosodje in javno upravo bodo danes nadaljevali pogajanja o stavkovnih zahtevah.

"V PSS pričakujemo, da bo vladna stran odgovorila na zahteve, ki so jih predstavili v četrtek," je povedal predsednik PSS Radivoj Uroševič.

Policijski sindikat je stavkovne zahteve oblikoval konec decembra, v četrtek pa so se na svojo pobudo sestali s predstavniki vlade, da bi odpravili razloge za stavko, ki so jo napovedali.

Stavka

S stavko, ki je bila lani ustavljena s stavkovnim sporazumom, bodo po besedah Uroševiča nadaljevali takoj ko v pogajanjih ne bodo več videli možnosti za rešitev nastalega položaja.

Kako bo stavka potekala, če jo bodo začeli, še ni znano.

Zahteve

Policisti zahtevajo, da jih priznajo za enakovredne socialne partnerje, da dodatno ne znižajo mase plač za javne uslužbence za leti 2013 in 2014 ter da odstopijo od zniževanja pravic javnih uslužbencev.
Prav tako zahtevajo, da ne odpuščajo policistov in zaposlenih v policiji in na ministrstvu za notranje zadeve ter da omogočijo izpolnjevanje vseh točk iz stavkovnega sporazuma in zagotovijo vsa potrebna sredstva, kot so se zavezali.
Komentarjev 12
  • aligator 08:14 15.marec 2013.

    Naj le stavkajo. Sami so si krivi ka so se dali premamiti in nasesti obljubam predpostavljenim. Če bi prijave sumov kaznivih dejanj preiskali bi s tem preprečili korupcijo in bi denar ostal za njihove plače.Tako so pa ščitili lopove sami ...prikaži več pa izviseli pri plačah.

  • westal 08:17 02.marec 2013.

    Pod Tvoje izvajanje se pa tudi jaz podpišem.LP

  • copatek 13:53 22.februar 2013.

    Morali bi se znebiti predvsem tistih iz pisarn, ki nimajo dela, ampak šefi na oddelkih svojem kolegom ne bodo jemali dobro plačanega dela na toplem, odpuščali bodo tiste na terenu s slabo plačo.