Slovenija
42 ogledov

Bossman ponudil „zaupni“ predlog

Peter Bossman Suzana Kos
Dogovor. Kaj predlaga piranski župan v zameno za to, da referenduma v občini ne bo, je skrivnost. Šel pa naj bi v smeri „ zmagovalci bomo vsi“.

Predstavniki Civilne iniciative za zeleni Kampolin so dopoldne na vložišče piranske občine predali obrazce s več kot 800 overjenimi podpisi za razpis referenduma. Na njem naj bi piranski občani odločali o razveljavitvi odloka, ki na območju hudourniške grape pri Portorožu predvideva gradnjo 42 stanovanj in garažno hišo z več kot 120 parkirnimi mesti. „Roki so začeli teči, občinski svet bi moral referendum razpisati v 15-tih dneh, sam referendum pa se mora nato izvesti v nadaljnjih 30 do 45 dneh,“ je povedal Marko Zorman, eden od predstavnikov civilne iniciative.

Po vložitvi predpisov so se na povabilo župana Petra Bossmana odpravili še na sestanek, na katerem župan ni želel navzočnosti novinarjev in jih je s prostorov občine odslovil. Po sestanku pa so nato kratko sporočili, da jim je ponudil zaupni predlog, z njegovo vsebino javnosti namreč ne želijo seznaniti, o katerem se bo civilna iniciativa izrekla do četrtka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.