Slovenija
38922 ogledov

Bralka želela parkirati v Tivoliju, pričakal jo je hladen tuš

Parkirišče Tivoli 1, obdano z varovalnim trakom bralka
Bralka je zadnjo avgustovsko soboto želela parkirati na javnem parkirišču Tivoli 1 v Ljubljani, a tam jo je pričakal šok.

"V soboto sem želela parkirati v Tivoliju, ker sem načrtovala obisk enega od dogodkov v prestolnici. V Tivoliju parkiram že dolgo časa, a česa takega, kar se mi je zgodilo to soboto, še nisem doživela. Ko sem zapeljala skozi zapornico, sem videla, da je bilo nemogoče zaviti levo na pakirišča. Tam so bili parkirani avtomobili s srbskimi zastavicami, okrog njih pa je bil rdeče-bel varovalni trak," je potožila bralka, ki je morala zapustiti tivolsko parkirišče, s katerim upravlja podjetje JP Ljubljanska parkirišča in tržnice, d.o.o., in parkirno mesto najti drugje.

Ko je parkirala, je kmalu opazila, da v bližnji pravoslavni cerkvi poteka poroka in ocenila, da je najbrž sicer javno parkirišče Tivoli 1 zasedeno zaradi obiskovalcev poroke. "Le kako je mogoče, da je zaradi zasebnega dogodka zaprto skoraj celotno parkirišče," nam je potarnala bralka.

Za pojasnila smo se obrnili na JP Ljubljanska parkirišča in tržnice, d.o.o, kjer so nam odgovorili, da je bilo parkirišče res deloma zaprto, ker je za to bil podan zahtevek. Plačnik rezervacije parkirnih mest je bil samostojni podjetnik, ki je podal zahtevo za rezervacijo 100 parkirnih mest na parkirišču Tivoli 1, so odgovorili za Žurnal24.

"Kljub njihovi želji, da bi najeli 100 parkirnih mest, smo zaradi potrebe po ohranjanju dostopnosti parkirišča tudi za druge obiskovalce morali omejiti število rezerviranih mest. Tako smo jim ponudili rezervacijo 70 parkirnih mest," so sporočili in dodali, da storitev seveda ni bila brezplačna, pač pa so samostojnemu podjetniku storitve zaračunali po veljavnem ceniku.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 34
  • Slovenecinpol 14:36 08.september 2024.

    Jaz sem šel tudi mimo, vsak avtomobil je imel na eni strani srbsko in na drugi slovensko zastavo, to malenkost je avtor članka izpustil. Še dobro da imamo objektivne medije...

  • Avatar Leon
    Leon 15:23 07.september 2024.

    Zakaj sovražite Srbe ? Kaj pa športniki Dončić, Dragić ....brez njih ne bi bilo prepoznavnosti Slovenije.

  • Grunf 12:03 07.september 2024.

    Če že novinarji pišete o zadevah, ki so vsaj na prvi pogled videti nenormalne, se vsaj toliko potrudite in preverite, ali je po veljavni ureditvi parkiranja v glavnem mestu države, ki je sicer že zdavnaj postalo županov pašaluk, najemanje prakirišča ...prikaži več s strani zasebnikov sploh dovoljeno. Po vsej logiki parkirišča temu niso namenjena, ali pač. To raziščite, sicer je nabijanje brez veze. Sicer pa, kar ste želeli, to imate.