Slovenija
831 ogledov

Brez skrbi, vroči poletni dnevi se še niso poslovili, kmalu spet do 35 °C

Vročina, kopalke, plaža Profimedia
Vreme: Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Kmalu prihaja oslabljena vremenska fronta, sredi avgusta pa bo znova precej bolj vroče.

V notranjosti bo nastalo nekaj kratkotrajnih ploh ali neviht. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29, na Primorskem do 32 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Ponoči se bo v vzhodni in osrednji Sloveniji pooblačilo, pade lahko kakšna kaplja dežja. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 18, na Primorskem okoli 20 stopinj Celzija.

V torek bo dokaj jasno, le v notranjosti bo zjutraj in dopoldne še precej nizke oblačnosti. Na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature od 25 do 28, na Primorskem do 32 stopinj Celzija.

Obeti: V sredo in v četrtek bo povečini sončno in vroče, verjetnost neviht se bo spet nekoliko povečala.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka. Prek vzhodne in srednje Evrope se pomika oslabljena hladna fronta. V višinah k nam od severozahoda doteka nekoliko hladnejši in občasno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes čez dan se bo v krajih južno in zahodno od nas delno razjasnilo, v krajih severno in vzhodno od nas pa bodo popoldne še nastale posamezne plohe in nevihte. V torek se bo postopno povsod razjasnilo, ob severnem Jadranu bo zjutraj in dopoldne pihala šibka burja.

Biovreme: Danes in v torek bo vpliv vremena na počutje povečini ugoden, le vremensko najbolj občutljivi bodo občasno lahko imeli manjše vremensko pogojene težave.

Napoved od 8. do 13. avgusta 2024

V noči na četrtek se bo prek srednje Evrope pomikala oslabljena vremenska fronta. Za njo se bo nad Alpami okrepilo območje visokega zračnega tlaka s stabilnim vremenom. Na možno spremembo kaže šele v začetku prihodnjega tedna.

V noči na četrtek bo predvsem na severu nastalo nekaj ploh in neviht, kakšna lahko nastane tudi še v četrtek popoldne. Od petka do nedelje kaže na sončno in iz dneva v dan bolj vroče vreme, popoldanske temperature bodo od 30 do 35 °C. Verjetnost vročinskih neviht se bo predvidoma povečala od ponedeljka naprej, a je napoved še negotova.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • radovednica 12:38 05.avgust 2024.

    Škoda, res škoda. Kdaj bo te pretirane vročine konec in kdaj bomo le dočakali (po dveh mesecih nad 32 stopinj vročine) kakšno kapljo dežja. V nasprotnem se ne bo posušilo in propadlo vse v naravi, njivah in vrtovih ampak tudi ljudje.