Slovenija
22982 ogledov

Ceste terjale strahovit davek: Dve osebi umrli, dva otroka ranjena

prometna nesreča avtomobil Profimedia
V jutranji prometni nesreči, ki se je okoli 9. ure zgodila v predoru Dekani v smeri proti Ljubljani, je ena oseba umrla, so sporočili s Policijske uprave Koper. Avtocesta je bila zaprta več kot štiri ure, zdaj pa je promet ponovno stekel, poroča prometnoinformacijski center.

Po prvih informacijah policije sta bili udeleženi dve vozili, ena oseba je umrla. Policisti so z ogledom kraja ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila po prvih podatkih ustavljal, zatem pa je voznik kombiniranega vozila trčil v zadnji del osebnega vozila. 21-letnega voznika kombiniranega vozila so lažje poškodovanega odpeljali v Splošno bolnišnico Izola, odredili so mu strokovni pregled. 81-letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Kopra je na kraju umrl. Vzrok nesreče še preiskujejo, so sporočili s Policijske uprave Koper.

V okolici Litije pa je včeraj popoldne nekaj po 15. uri v prometni nesreči umrla 41-letna voznica avtomobila. V ovinku je zapeljala v bankino, trčila v ograjo, nato pa v nasproti vozeč avtomobil. Zaradi hudih poškodb je na kraju umrla. Prav tako sta bila v nesreči poškodovana otroka v vozilu, so sporočili iz PU Ljubljana.

Po do sedaj znanih podatkih je 41-letnica vozila po glavni cesti iz smeri Spodnjega Loga proti Bregu pri Litiji, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Otroka so po nesreči odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Življenje huje poškodovanega otroka po zadnjih podatkih ni več ogroženo.

Policisti so opravili ogled in nadaljujejo zbiranje obvestil o vseh okoliščinah nesreče. O ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo, so še navedli.

Komentarjev 3
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:25 23.maj 2024.

    Naše ceste so smrtno nevarne tudi če so suhe,kaj šele da so mokre,in glih takrat grejo na pot najslabši vozniki,ni čudno da poka

  • Hitipočasi 05:13 23.maj 2024.

    Se pozna vpliv lune. Varna, zanesljiva in osredotočena vožnja je odločitev in je pomembno, da takšno odločitev sprejmemo takoj, ko se usedemo za volan. In naj velja stari rek, da je bolje 5 minut zamuditi kot na cilj sploh ne priti.

  • www 19:12 22.maj 2024.

    Polna luna.