Slovenija > Črna kronika
2932 ogledov

22-letnik kradel kot sraka, tako so ga dobili

policijski avtomobil PU Koper policijski avtomobil
Vlamljal je v nočnem času in s kraja kaznivih dejanj pobegnil z ukradenim kolesom.

Konec julija in v začetku avgusta so novomeški policisti obravnavali več vlomov v poslovne prostore prodajaln in gostinski lokal.

"24. 7. je na Novem trgu v Novem mestu nekdo skozi vrata vlomil v prodajalno in odtujil blagajno z denarjem. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 700 evrov škode. V noči na 29. 7. je na Seidlovi cesti v Novem mestu neznanec skozi vrata vlomil v skladiščne prostore prodajalne in odtujil tri kolesa v vrednosti 10.500 evrov. V noči na 6. 8. je na Seidlovi cesti nekdo vlomil v prodajalno, pregledal prostore in v pisarni našel ter odtujil okoli 10.000 evrov. Prav tako na Seidlovi cesti je v noči na 6. 8. neznanec poskušal vlomiti v gostinski lokal. V notranjost mu ni uspelo priti, z vlomom pa je povzročil za okoli 2.000 evrov škode. 7. 8. so policisti med opravljanjem nalog na območju Ljubljanske ceste našli dve električni kolesi, ki jih je nekdo odtujil na enem izmed sistemov za izposojo koles in oškodoval Mestno občino Novo mesto," so našteli policisti.

V vseh primerih so opravili oglede krajev kaznivih dejanj, zavarovali najdene sledi, zbirali obvestila in izvajali številne aktivnosti za izsleditev storilca.

Med preiskavo pa so ugotovili, da je kaznivih dejanj vlomov in tatvin osumljen 22-letni storilec iz Brezja. "Vlamljal je v nočnem času in s kraja kaznivih dejanj pobegnil z ukradenim kolesom," so pojasnili.

Osumljenca so izsledili, mu odvzeli prostost in ga pridržali. Nadaljujejo s preiskavo, ugotavljanjem vseh okoliščin in morebitno povezavo storilca z drugimi vlomi in tatvinami na območju Novega mesta. Zoper 22-letnika bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 6
  • munja 10:41 13.avgust 2024.

    Spet kazenska ovadba in nič več, ko v vseh ostalih primerih. Gnila oblast, gnila zakonodaja, posledice pa so vidne vsak dan in noč. Kdaj pride pa na vrsto ujčkanje, Kovačka, kje si???

  • FejstDogaja 10:09 13.avgust 2024.

    Nobene pogojne ne bo. Sprehodi se kdaj mimo pripora v NM.

  • atamama 09:47 13.avgust 2024.

    In zanimivo bi bilo prebrati kakšno kazen bo dobil, kako jo bo odslužil, ker odškodnine ne bo, to je že danes jasno vsem oškodovancem, ki niso imeli zavarovano premoženje...