Slovenija > Črna kronika
44829 ogledov

Dveletnemu dečku, ki so ga pustili v razgretem avtu, odpovedalo srce

Otrok v avtu Profimedia Fotografija je simbolična.
V Celju se je danes začelo sojenje Tei K. in Tilnu Novaku zaradi smrti njenega še ne dveletnega sina v pregretem avtu.

Petintridesetletni Tei K., katere priimka ne objavljamo zaradi zaščite njenih preostalih otrok, in tri leta starejši partner Tilen Novak sta obtožena zanemarjanja mladoletne osebe, povzročitve smrti iz malomarnosti, prometa s prepovedanimi drogami in omogočanja njihovega uživanja mladoletni osebi.

Tea Kotnik | Avtor: Tea K. in Tilen Novak na zatožni klopi
Novak krivde ni priznal, Tea pa se pred mesecem dni po posvetovanju z zagovornikom Andrejem Kacem o njej ni hotela izjasniti, kar na sodišču  šteje za isto - da je ne prizna.

Doživel je toplotni šok

Obtožnica, ki jo zastopa celjski tožilec Jošt Jeseničnik, se od obeh predobravnavnih narokov ni spremenila. V torek, 20. junija lani, sta se zunajzakonska partnerja z njenim sinom pripeljala do hiše v Svetem Lovrencu v občini Prebold, po naših podatkih naj bi se vračali iz bolnišnice, kjer so ji opravili lepotni poseg.

Iz črnega beemveja X1 niso izstopili vsi: dečka sta pustila v otroškem sedežu, in to vsaj tri ure, najmanj od devetih zjutraj do poldneva. V poletni vročini je doživel toplotni šok in umrl je zaradi krvavitve v možganih in pljučih ter zadušitve, srček mu je odpovedal.

Doma grozljive razmere

Grozljive naj bi bile tudi razmere doma. Neodgovorna mama in njen življenjski spremljevalec naj bi se, tako obtožnica, pečala s preprodajo heroina in sintetične droge PiHP, ki jih menda niti nista skrivala in se je do njih dokopal celo pokojni fantek. Pri obdukciji so namreč v njegovi krvi našli metadon in alfa PiHP. Toda oškodovanec zavoljo omogočanja uživanja mamil mladoletni osebi ni on, ampak 16-letnik, ki naj bi mu obtoženca prodajala drogo, podobno kot tudi odvisniku na odvajanju, s čimer je bil Novak menda seznanjen.

Za dečka njegova mati tudi sicer naj ne bi skrbela, v avtu in hiši naj bi bil večkrat prepuščen sam sebi, torej brez nadzora, njegovi zobje so bili zanemarjeni in okrušeni, vseh podrobnosti pa najbrž tako ali tako ne bomo izvedeli.

Izključujejo javnost

Prav tudi ne vemo, ali sta se Tea K. In Novak na današnjem začetku sojenja zagovarjala, in če sta se, kako, saj je bila javnost v teh ključnih delih izključena. Tako smo bili novinarji lahko prisotni samo ob branju večjega dela obtožnice, med katerim je Teo tako kot na predobravnavnem naroku spet premagal jok, ter listinskih dokazov. Sojenje se bo nadaljevalo 27. junija z zaslišanjem izvedencev.

Komentarjev 11
  • Enzgg4 11:39 21.maj 2024.

    Neverjetno je, kako brezčutni so nekateri. To presega meje normalne človeške nravi. Ljudje imajo v gene vgrajeno empatijo do nemočnih, brez tega vrsta ne bi obstala. Pri teh dveh izrojencih se je to prirojeno vedenje nekje izgubilo. S tem se ...prikaži več je izgubila tudi njuna lastnost biti Človek. Zato si onadva in razni izrojenci, ki trpinčijo svoje otroke, zasluzijo temu primerno obravnavo. Da se jih ne obravnava kot ljudi.

  • johan 10:53 21.maj 2024.

    Tea Kotnik je ta ženska.

  • alen009 09:03 21.maj 2024.

    Babo sterilizirati, kretena kastrirati.