Slovenija > Črna kronika
69467 ogledov

Kolesarja zbil do smrti, eden bolj pijan od drugega

Nesreča kolo kolesar Profimedia
Podjetnik Martin Ojsteršek je na Opekarski cesti v Ljubljani usodno trčil v Andreja Gentileja.

Čeprav se je prometna nesreča, v kateri je umrl 50-letni Andrej Gentile, zgodila že v noči na 13. oktober 2018 in je domnevni povzročitelj, 65-letni ljubljanski podjetnik Martin Ojsteršek, naslednje leto na predobravnavnem naroku zavrnil krivdo, sojenju po vseh teh letih še kar ni videti konca.

Popil štiri majhne pive

Ojsteršek naj bi v gostišču v Mokricah okrog 18.30 večerjal, čez dan spil štiri majhna piva, nato pa sedel za volan svojega beemveja. Po razmeroma dolgi vožnji do Ljubljane naj bi v Gentileja, ki je v isti smeri kolesaril ob desnem robu Opekarske ceste, trčil le nekaj sto metrov pred svojim domom. Po prvotnih očitkih tožilstva je v križišču stopil iz avta in preveril, kaj se je zgodilo, nato pa odpeljal dalje.

Policisti so ga tri ure kasneje obiskali  doma in mu z alkotestom izmerili 1,29 promila alkohola, kar naj bi ob povprečnem zmanjševanju koncetracije alkohola v krvi za 0,15 grama na uro pomenilo, da je v času nesreče vozil z najmanj 1,6 promila. Še bolj   vinjen je bil Gentile, ki je za krmilo poprijel z 2,82 promila alkohola. Po mnenju sodne izvedenke za toksikologijo dr. Majde Zorec Karlovšek za kolesarjenje ni bil sposoben, dejstvu, da je kljub temu menda peljal naravnost, pa naj bi botrovala njegova navajenost na velike količine alkohola.

Ker je Zorec Karlovškova svoje mnenje oddala le malo pred zadnjo obravnavo, je obramba dobila čas, da nanj poda pripombe.

Ni ga mogel prevoziti

Obramba je sicer vztrajala, da je kolesar v gosti megli z nenadnim zavojem v levo sam povzročil nesrečo, možno pa naj bi bilo, da je že prej padel in je Ojsteršek zadel v kolo, ko je skušal vstati. Dr. Martin Mervica z Inštituta za sodno medicino je zanikal, da bi padlega Gentileja avto prevozil. "Če bi ga, ne bi nastale takšne poškodbe," je po poročanju Dnevnika dejal že na obravnavi leta 2021.

Sojenje, ki se vleče kot jara kača, se bo nadaljevalo v začetku septembra.

Komentarjev 5
  • Idioti 22:51 20.junij 2024.

    Ne mi govorit , da se ne ve pod kakšnim kotom je avto zbil kolo . Sam ne mi to flancat . Pijanost kolesarja nima nobene zveze z njegovo možno krivdo ,kakor tudi voznika za nesrečo. Če je kolesar udarjen ...prikaži več od zadaj , ima od zadaj razbit obroč , če je pa kolesar zapeljal pred avto ima pa avto udarec na sredini sprednjega dela . Važna je samo možna praska , na desni bočni strani avtomobila in za to ne rabiš forenzikov in sodnih izvedencev ! Očitno ni zavornih sledi , ker je bil voznik preveč pijan !

  • Naklonsky 15:22 18.junij 2024.

    Štiri piva je popil (res samo štiri? )… in po avtocesti do Ljubljane! “Bravo!”.

  • Majazmaja 14:51 18.junij 2024.

    D. M.: Popil je štiri mala piva. Sklanjatev samostalnika pivo v množini: piva, piv, pivom, piva, pivih, pivi. Težko? Ne. To se učijo v 4. razredu OŠ, ampak vi v šoli s prilagojenim programom verjetno še niste tako daleč, a ne?