Slovenija > Črna kronika
204 ogledov

Medved napadel 11-letnega otroka

Medved Edo Šega
Ljubljansko policijsko upravo so včeraj obvestili, da je medved napadel otroka.

Policisti so sporočili, da je v Sodražici medvedka z dvema mladičkoma, napadla 11-letnega otroka, ki se je s kolesom peljal domov po poljski poti. 

Otrok je po podatkih policije utrpel lahke telesne poškodbe. 

O dogodku so obvestili lovsko društvo in zavod za gozdove. 

Starešina lovske družine Sodražica Franc Lušin, da je otrok najverjetneje zapeljal med mladička in medvedko, zato ga je ta v samoobrambi napadla.

Dogodek se je zgodil blizu prve hiše, vendar ni mogoče trditi, da je medvedka zašla v neposredno bližino urbanega okolja, je poudaril Lušin.

To po njegovih besedah sicer ni prvo srečanje z medvedom na območju Sodražice. Poudaril je še, da medved nikdar ne napade, ampak se le brani.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • h3o 00:38 21.november 2015.

    makarovička naj brani živalce ne pa muslimane

  • Avatar praufo
    praufo 17:06 20.november 2015.

    Imaš prav, da ni moj, tudi tvoj ne, nabrž se oba strinjava. Državi se lahko pustim jebat ali pa tudi ne. Območje, ki je poseljeno z divjadjo, je marsikje problematično za kmetijsko dejavnost. Niso samo medvedje, mnogo, mnogo škode naredijo ...prikaži več divji prašiči. Hočem samo to povedat. Država naj na področjih, ki je problematično za kmetijstvo, ne pobira davkov, oz. naj jih spremeni v rezervat. Lastniki naj bodo opreščeni vsakršnih dajatev. O kmetijski dejavnosti pa škoda besed. Cela slovenija je lahko naravni rezervat in mi lahko začnemo živet kot indijanci. Poklali bomo pa kar nam paše. Za svoje potrebe. Kaj želi imeti ta država ?

  • pulse 14:24 20.november 2015.

    Točno to! Vsak lahko reče "jaz nikoli ne napadem, ampak se samo branim..." potem pač doda, da se počuti ogrožen od vseh in da se samo brani... lovska na kvadrat...