Slovenija > Črna kronika
10812 ogledov

Policijska akcija na počivališču Lom

Policijska akcija na počivališču Lom
1/3
Bralka
Oglasil se nam je bralec, ki je posnel fotografije policijske racije na Lomu.

"Že kako uro policisti, ki so se pripeljali z dvema kombijema in tremi avtomobili preiskujejo ustavljen kombi in ljudi, ki so potovali z njim," nam je sporočil naš bralec. Povedal je, da je preiskava potekala več kot uro in pol ter da se mu zdi, da so policisti v okviru racije zasegli tudi pištole.

Dogodek smo preverili na PU Ljubljana, kjer nam je Maja Ciperle Adlešič povedala, da so policisti prometne policije res na počivališču Lom zaustavili kombi, v katerem je ilegalno skozi našo državo potovalo deset državljanov Turčije.

"Policisti so prijeli tudi eno osebo, za katero menijo, da je organizirala njihov prevoz. Njega so policisti odpeljali v pridržanje, ostale pa namestili v center za tujce," je pojasnila Ciperle Adlešičeva.

Policijska racija na Lomu | Avtor: Bralka Bralka

Informacij, da naj bi Turkom policisti zasegli pištolo, ni potrdila, povedala je, da so policisti sicer pregledali predmete ilegalnih potnikov, a orožja pri sebi niso imeli.

Za Turke bodo stekli ustrezni postopki; bodisi jih bo naša država vrnila v državo, od koder so prišli, ali pa bodo stekli postopki mednarodne zaščite, v kolikor bodo zaprosili zanjo.

Alkotest Razkrivamo Avto Kako je policija z indikatorji nategnila pravno državo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 14:18 17.november 2017.

    Podobna snemanja dogodkov bi znali v kratkem omejiti z zakonskimi določili kader gre za nacionalni interes kot so terorizem ,kar pomeni,da je lahko vsak v podobnem primeru v prekršku .

Sorodne novice