Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Na FB se je opravičil vnaprej

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
17-letni Robert Butler ustrelil pomočnico ravnateljice, ker je moral zaradi svojega obnašanja k njej na razgovor. Streljal z očetovo pištolo, za svoja dejanja se je vnaprej opravičil na Facebooku.

17-letnik, ki je obiskoval zadnji letnik srednje šole v Omahi, je moral v sredo kmalu po začetku pouka na razgovor k pomočnici ravnatelja Viki Kaspar. Z njim se je želela pogovoriti, ker je na novoletni dan s svojim avtomobilom zapeljal na šolsko nogometno igrišče in proge.

Poslala ga je domov, a se je nekaj ur kasneje vrnil. V pisarni je ustrelil Kasparjevo, ravnatelja pa hudo ranil. Na poti iz šole ga je poskušal zaustaviti varnostnik, ker pa je pištolo uperil tudi vanj, se je skril. Kmalu so našli njegov avtomobil, ki je bil še prižgan, Butler pa je že naredil samomor.

Okrivil šolo
Butler je za umor in samomor uporabil pištolo svojega očeta, ki je zaposlen pri policiji. Z očetom sta sicer spregovorila nekaj besed, ko je prišel iz šole, vendar naj bi se takrat obnašal povsem običajno.

Kljub temu njegovo dejanje ni bilo storjeno v afektu, saj ga je napovedal na svojem profilu na socialnem omrežju Facebook. "Vsem, ki so me poznali, bi se rad opravičil," je med drugim zapisal. Za vse je okrivil šolo in obžaloval, da bo uničil življenja toliko družin. "Žal mi je. Zbogom," je bilo zadnje, kar je zapisal.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.