Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Najstnik ubil nogometnega sodnika

Ricardo Portillo youtube.com
Za sodnika amaterske nogometne lige v ZDA je bil usoden udarec v glavo. Gre za drugi incident v petih mesecih.

Nogometaši v amaterskih nogometnih ligah postajajo vse agresivnejši. Iz ZDA poročajo o smrti 46-letnega očeta, ki ga je z udarcem v glavo pokončal mladoletni nogometaš. Tragedija se je zgodila v zvezni državi Utah. Ricardo Portillo, ki je sodil tekmo v amaterski ligi La Liga Continental de Futurist, je vratarju pokazal rumeni karton, potem ko je ta sunil nogometaša nasprotnega moštva. To je tako močno ujezilo 17-letnega nogometaša iz kaznovane ekipe, da je pristopil k sodniku in ga močno udaril v glavo. Sodnik fanta ni videl, zato se udarca ni mogel ubraniti.

Portillo se sprva ni pritoževal nad bolečinami, so ga pa kljub temu takoj odpeljali v bolnišnico, kjer je padel v komo. 46-letnik je poškodbam podlegel en teden pozneje. Mladoletnika, ki je tistega dne prvič igral v omenjeni ligi, so aretirali in je trenutno v priporu, grozi pa mu dosmrtna ječa.

Kot sta povedali žena in hčerka žrtve, je bil Portillo zaradi svojega hobija v preteklosti že večkrat žrtev nasilja. Pred časom so mu zlomili nogo in rebra.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.