Slovenija > Črna kronika
2149 ogledov

Našminkal bi ga, kot da je mrtev, in pobral 20.000 evrov

Pištola epa Fotografija je simbolična.
Na sojenju zakoncema Bajželj, ki naj bi napeljevala k umoru Amarja T., ta naj bi bil vpleten v smrt njunega sina Andreja, so zaslišali kronsko pričo tožilstva. Enes M. se je sam razglasil za kriminalca.

Ljubljanska zakonca Lidija Giuliatti Bajželj in Igor Bajželj sta na svojo pest preiskovala smrt 32-letnega edinca Andreja, saj se do danes nista sprijaznila z uradno razlago, da je avgusta 2019 umrl zaradi predoziranja.

Lidija in Andrej Bajželj | Avtor: Facebook/Pravica za Andreja - Poiščimo morilce Andrej Bajželj z materjo Facebook/Pravica za Andreja - Poiščimo morilce

Prepričana naj bi bila, da je bil na Rakovi jelši žrtev umora, v katerega naj bi bil vpleten Amar T. Tega naj bi se po obtožnici hotela znebiti, čeprav sama vztrajata, da sta si ves čas zgolj prizadevala dobiti dokaze, ker je policija odpovedala, nikakor pa nista napeljevala k njegovemu umoru. Za to krvavo dejanje naj bi najprej plačala 15.000 evrov dvema kockarjema z Gorenjske, ki pa naj bi si samo napolnila denarnico, izvršitev naloge naj jima ne bi prišla na misel.

Lidija Bajželj | Avtor: D. M. Lidija Giuliatti Bajželj z zagovornikom Davidom Slugo D. M.
Ni hotel na policijo

V njune domnevne načrte se je zatem vpletel Amarjev boter Enes M., ki se je sam javil Giuliatti Bajžljevi, da bi ji jih pomagal uresničiti. Sedmega avgusta 2019 sta se dobila pri njem v Kamniku, njuno srečanje je tudi ona posnela. Kronsko pričo tožilstva so nedavno zaslišali na ljubljanskem okrožnem sodišču.

"Rekel sem ji, da bi jaz izvršil to kaznivo dejanje, da dobimo njeno izjavo, da res to hoče. Res je hotela, da se umori Amarja. Jaz nisem želel iti na policijo, Amarju sem dejal, da ga bom našminkal in slikal v gozdu, da sem ga kakor ustrelil, potem bi pobrala denar, ki bi ji ga s tem zmanjkalo za njegov umor. Toda on se je odločil za policijo, kjer sem povedal vse, kot je bilo," je pripovedoval Enes M. Z obdolženka naj bi se dogovoril, da mu plačilo, 15.000 ali 20.000 evrov, ni se spomnil koliko, izroči po izvršenem umoru.

Dopustil pa je tudi možnost, da je Giuliatti Bajžljevi ponudil, da Amarja pokonča zastonj: "Mogoče, da sem tudi to rekel, vse smo delali na tem, da jo dobimo. In smo jo, seveda ni brez zveze tukaj."

Za 20.000 evrov bi k seksu nagovarjal tudi starejšo

Na srečanju v Kamniku naj bi bil v sosednji sobi navzoč tudi Peter S., ki naj bi ga povezal z  Giuliatti Bajžljevo, a ona za njegovo prisotnost naj ne bi vedela. Toda Peter S. je v svoji izpovedbi zatrdil, da je vse, kar ve o zadevi, izvedel od Enesa M.

Tega je zagovornica Igorja Bajžlja Tea Mlinar Kovačič vprašala, če je od Giuliatti Bajžljeve zahteval spolne usluge. "Ne. Ne verjamem," je odvrnil. "Babica mi je lahko."

Na podobno vprašanje zagovornika  Giuliatti Bajžljeve, Davida Sluge, če jo je vabil k spolnim odnosom, pa je odgovoril drugače: "Možno, da sem. Še starejšo od nje bi vabil za 20.000 evrov."

Enes M. se je sicer obtoženki predstavil z lažnim imenom in tudi pojasnil, zakaj: "Imam 20 različnih imen, ker živim v kriminalu, in to ne samo za vas, ampak še za sto drugih ljudi." Dodal je, da je bil zaprt 13 let in da je še v treh kazenskih postopkih, med drugim za trgovanje z ljudmi, natančneje tihotapljenje migrantov – v tem primeru ga zastopa odvetnik Peter Kobentar, tudi zagovornik Igorja Bajžlja, zaradi česar mu je ta zatem preklical pooblastilo – drugače pa se preživlja z avtoprodajo, na mesec naj bi zaslužil od 7.000 do 10.000 evrov. Zadnjo kazen bo odslužil z opravljanjem dela v splošno korist.

Bombardirate me z vseh strani

Med drugim je izjavil tudi, da so mu na policiji naročili, naj kontaktira  Giuliatti Bajžljevo. "Kdo natančno pa?" je zanimalo odvetnika Slugo. "Nobeden," se je zmedel Enes M. "Izletelo mi je. Bombardirate me z vseh strani, da niti ne vem več, katero pravo besedo izvlečem."

Na koncu dolgega zaslišanja predsednici senata Tini Lesar ni priglasil stroškov prihoda, izrazil je samo eno željo: "Da grem, čim prej."

"Lahko greste, čim prej" mu je odgovorila.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.