Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Neznanci ukradli celotno toplarno

Fotografija je simbolična. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
V okolici Novega Sada so neznanci, verjeli ali ne – ukradli celotno toplarno.

Še do pred nekaj dnevi je bila na vrhu seznama najneverjetnejših kraj v Srbiji kraja dveh kilometrov železniške proge nedaleč od Šabca. Po novem pa se je na vrh tega seznama povzpela kraja celotne toplarne v naselju Mišeluk pri Novem Sadu.

Več milijonov evrov vrednega objekta, ki se je raztezal na površini dobrih 300 kvadratnih metrov in je v višino meril okoli šest metrov, preprosto ni več, niti pristojni v Novosadski toplarni niti novosadska policija pa nimajo pojma, kam bi lahko izginil. V Novosadski toplarni so vložili kazensko ovadbo proti neznanemu storilcu, sumijo pa, da za krajo stojijo Romi.

"Cigani si ne bi upali"

Jutarnji list navaja besede neimenovanega človeka, ki živi v bližini prizorišča kraje in v to ne verjame: "Le kakšni Cigani. Oni si tega ne bi upali. Prijatelj mi je dejal, da so se tu nekega dne preprosto pojavili delavci z bagri, tovornjaki in drugimi stroji ter rekli, da so jih poslali iz toplarne, da to demontirajo, saj naj bi bile naprave prodane v Bački Jarak. Delali so dva meseca in to je to."

Miroslav Bunčić, ki v zadnjih dneh znova straži prostor, na katerem bi morala stati toplarna, od katere so sicer ostali le še temelji, je povedal: "Mi smo to nazadnje varovali pred osmimi meseci, potem pa so nam rekli, da varovanje ni več potrebno. Zdaj pa imajo. Dokler smo bili tu mi, je bila tudi toplarna."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.