Slovenija > Črna kronika
9307 ogledov

Nova tragedija motorista, v jutranjih urah je umrl

Nesreča motorista Profimedia
Po prometni nesreči V Topolšici umrl motorist.

V Topolšici se je v nedeljo popoldne smrtno ponesrečil motorist. 40-letni motorist, državljan Bosne in Hercegovine, je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal z vozišča in trčil v prometni znak. Hudo poškodovanega so s helikopterjem odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer je v jutranjih urah umrl.

Kot so še sporočili s Policijske uprave Celje, je to letošnja tretja smrtna prometna nesreča na območju celjske policijske uprave. V enakem obdobju lani pa je na tem območju v prometnih nesrečah umrlo pet ljudi.

Vsem udeležencem v prometu policisti svetujejo, naj ravnajo odgovorno, upoštevajo cestnoprometne predpise in razmere na voziščih ter spoštujejo druge udeležence v prometu.

Na slovenskih cestah sta se minuli teden zgodili dve smrtni prometni nesreči, v katerih sta umrli dve osebi. Letos so slovenske ceste terjale 27 smrtnih žrtev, v enakem obdobju lanskega leta pa 37, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Kronika v zadnjih 24 urah

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 89 prometnih nesreč, poleg smrtnega primera je bio 18 nesreč z lahkimi poškodbami in štiri s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 66 kršitev javnega reda in miru ter 82 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 45-krat posredovali na javnih krajih in 21-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so šest kršiteljev. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli osem vozil.

Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 34 tatvin, 18 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, pet povzročitev telesnih poškodb, štiri drzne tatvine, tri grožnje ter po eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, rop in preprečitev uradnega dejanja oziroma napad na pooblaščeno osebo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2