Slovenija > Črna kronika
4 ogledov

Ogorek vrgel na spodnji balkon

gasilci:enota14 POP-TV-2
Na Gorenjskem več travniških in dimniških požarov, zagorelo pa je tudi na balkonu večstanovanjskega objekta.

Gorenjski policisti so preko vikenda sprejeli obvestila o kar nekaj požarih. "Prijave so se navezovale na travniške in dimniške požare, v še enem primeru pa je zagorelo na balkonu večstanovanjskega objekta na Jesenicah," je povedal Bojan Kos s PU Kranj. Policisti v tem požaru sumijo, da ga je povzročil odvržen ogorek katerega od stanovalcev v višjih nadstropjih.

Pet travniških požarov

Trava je gorela v Kropi, Predosljah, na Jesenicah ter v Palovičah in Škofji Loki. "Možni vzroki za travniške požare so odvrženi cigaretni ogorki, odprt plamen, nekontrolirano kurjenje, nepogašen ogenj, ogenj je lahko tudi podtaknjen," je pojasnil Kos. "Bistveno k njegovemu razvoju prispeva veter, ki ga je veliko predvsem v zadnjih dneh."

Ogenj ušel nadzoru

Življenje v nobenem od navedenih primerov ni bilo ogroženo, a lahko bi bilo, zato policija opozarja na ustrezna ravnanja, upoštevajoč vreme in nekatere omejitve in obveznosti, zlasti na ustrezno ureditev kurišča. V enem primeru je med kurjenjem ogenj ušel izpod nadzora in zajel še del njive z ostanki suhih delov rastlin. Po prijavi so ogenj nadzorovali gasilci, da je ostanek varno pogorel.

V vetru ne smemo kuriti

Kuriti se ne sme v vetrovnem vremenu, uporabljati pa se ne sme gorljivih tekočin ali materialov, ki pri gorenju razvijajo močan dim ali strupene pline oziroma so kako drugače škodljivi za okolje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.