Slovenija > Črna kronika
11057 ogledov

Okostje z ljubljanskega Krima: Izvedeli smo, zakaj tako dolgo iščejo morilca

Našli okostje Riharda III. Reuters
Klemna D. naj bi v Ljubljani pokončal Igor P., za katerim pa še po dobrem letu ni izdana tiralica.

Z ljubljanske policijske uprave so 16. avgusta lani sporočili, da so bili dan prej obveščeni o najdbi človeških kosti v širši okolici Ljubljane: "Po prvih ugorovitvah obstaja verjetnost, da je bila pokojna oseba žrtev kaznivega dejanja. Ker preverjanje okoliščin še poteka, vam zaradi interesa preiskave več podatkov ne moremo posredovati."

Truplo morda celo razkosal

Pokojnika, 37-letnega Klemna D., so razmeroma kmalu identificirali, a ne samo to, znan naj bi bil tudi njegov krvnik, leto starejši Igor P. Pravzaprav je znanih precej okoliščin umora. Po poročanju Slovenskih novic naj bi bil Klemen umorjen že 20. marca v stanovanju na Trubarjevi cesti – na tej je Stefan Cakić, ki je lani na Dobu storil samomor, leta 2017 pokončal gledališkega in televizijskega igralca Gašperja Tiča. Klemnovo truplo je bilo morda celo razkosano, storilec pa ga je odvrgel v gozdu nad Ljubljanskim barjem, na območju Krima.

Kriminalisti naj bi opravili prek 80 informativnih razgovorov, izvedli hišne preiskave, tudi zasegli določene predmete. Njihov zaključek je bil jasen: "Ugotovljeno je bilo, da je bil 37-letnik žrtev kaznivega dejanja umora, ki ga je utemeljeno osumljen 38-letni Ljubljančan. S sodno obdukcijo je bilo ugotovljeno, da je žrtev umrla zaradi poškodb, prizadejanih s strelnim orožjem."

Izginil neznano kam

Kakšni so bili motivi za umor, pa še vedno ni jasno. Po nekaterih indicih naj bi šlo za koristoljubje, Igor, ki je na Petkovškovem nabrežju vodil najeti lokal, naj bi bil dolžen Klemnu. Menda zaradi iger na srečo, zaradi katerih naj bi si izposojal denar na različnih koncih. Veliko denarja. Toda zdaj je največja uganka – kje je?

Kmalu po Klemnovi smrti se je za njim zgubila vsaka sled, in čeprav so ga ljubljanski policisti kazensko ovadili tožilstvu, še vedno niso objavili tiralice. Te v takšnih primerih ne razpiše policija, ampak jo odredi sodišče zoper obdolženca, proti kateremu poteka kazenski postopek. Kar pomeni, da je na potezi ljubljansko tožilstvo, na katerega že dolge mesece naslavljamo vprašanja, kako daleč je preiskava in zakaj ni tiralice, če pa naj bi bil primer vendarle razjasnjen. A vse kaže, da ni.

Se je komu zameril?

V petek so nam s tožilstva sporočili, da "državnotožilska odločitev še ni bila sprejeta, čemur botrujeta zlasti obsežnost zadeve in dejstvo, da je bilo treba v predkazenskem postopku natančno preverjati in ovrednotiti številne okoliščine primera".

Tožilstva in sodišča pri preiskovanju kriminalnih dejanj sodelujejo s tujimi tudi brez uradnih tiralic. Kot smo neuradno izvedeli, je morda tako tudi v tem primeru, vse, kaže, da brez uspeha. Sploh pa Igorja P. ni nikjer, morda se je zaradi domnevnih pokeraških dolgov zameril še komu.

Komentarjev 4
  • kapibara1 16:01 15.september 2024.

    E ga so iskali pa je bil v Umagi / Novi grad..

  • jakec42 15:50 15.september 2024.

    Važno je da imajo višjo plačo!!

  • Kmodri_ 11:23 15.september 2024.

    Beda in blišč državnega tožilstva in nesposobnost policije! Vodijo Kapitan Kljuka!