Slovenija > Črna kronika
41 ogledov

Otrok pri vrtcu padel v jašek

pešec Shtterstock Fotografija je simbolna.
Pokrov na pločniku je zanihal in otrok je padel tri do štiri metre globoko.

Nekaj minut pred osmo uro je v naselju Heroja Maroka v Sevnici otrok padel v skoraj štiri metre globok kanalizacijski jašek. "Po prvih ugotovitvah sevniških policistov je otrok v bližini vrtca Ciciban, na hodniku za pešce, stopil na pokrov kanalizacijskega jaška," je pojasnila Alenka Drenik s PU Novo mesto. "Pokrov naj bi zanihal in se odprl, otrok pa je padel v notranjost jaška, v globino 3 metre in 70 centimetrov." Otrok je bil v spremstvu očeta, ki je otroka s pomočjo delavca komunale tudi rešil iz jaška. Poškodovanega otroka so reševalci odpeljali v bolnišnico in po prvih ugotovitvah ni huje poškodovan.

Odgovornost še preiskujejo

Policisti so o nesreči obvestili preiskovalno sodnico in okrožnega državnega tožilca. Skrbno bodo preverili vse okoliščine in ugotavljali morebitno odgovornost za nastanek nesreče. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo. "Predvidevamo, da je nekdo pri pluženju jašek na nek način odprl, saj je bil v bližini kup snega," je povedal Vinko Radišek s komunale Sevnica. "Ko se je sneg topil, je bil jašek vedno bolj viden, pokrov pa očitno ni bil cel postavljen na jašek. Ko je otrok stopil na njega, se je obrnil."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.