Slovenija > Črna kronika
1047 ogledov

Pijani voznik skozi rdečo luč, drugi voznik v bolnišnico

Prometna nesreča AC Slov. Bistrica-Slov. Konjice, 28.12.2016 Arhiv PGD Slov. Konjice
Že pred pol sedmo uro zjutraj je voznik napihal 0,75 mg/l alkohola v krvi.

Mariborski policisti so malo pred pol sedmo uro obravnavali prometno nesrečo. 30-letni Mariborčan je vozil osebni avtomobil po Ptujski cesti v Mariboru, iz smeri Miklavža proti centru mesta. Ko je pripeljal v semaforizirano križišče s hitro cesto H2, ni ustavil pred semaforjem, čeprav je v smeri njegove vožnje na semaforju gorela rdeča luč. 

30-letni voznik je v križišču trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozil 43-letni Mariborčan. Ta se je s hitre ceste vključeval na Ptujsko cesto in je zavijal levo v smeri Miklavža. V trčenju se je 43-letni voznik lahko telesno poškodoval. Po tehničnem posegu gasilcev na oškodovančevem vozilu so ga odpeljali v UKC Maribor. 

Policisti so z elektronskim indikatorjem alkohola ugotovili, da je imel povzročitelj v organizmu kar 0,75 mg/l alkohola. Odredili so mu strokovni pregled, kazensko pa ga bodo ovadili pristojnemu tožilstvu.

*Fotografija je simbolična. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Žurnalček 10:16 12.januar 2018.

    Pijančevanja navajeni šoferji , ne gredo pijani domov ob 3, 4 ali 5-ih zjutraj , ker je takrat največja nevarnost , da jih ustavi policija ampak po 6h zjutraj , ko se začne promet v službe in se v gužvi ...prikaži več "izgubijo ", pa tudi policisti se menjajo ob 6h zjutraj !