Slovenija > Črna kronika
16594 ogledov

Policist: Denarja ne bom vzel

Policijski nadzor štajerske avtoceste Žurnal24 main
Ko je slovenski policist ustavil hrvaškega voznika tovornega vozila, se je ta skušal izmazati s podkupnino ...

Na mejnem prehodu Jelšane je včeraj ob 3.45 policist ugotovil, da je imel 42-letni hrvaški državljan v tahografu tovornega vozila vstavljeno kartico drugega voznika. "Ko je policist vozniku predočil prekršek, je voznik policistu dejal, da mu lahko ponudi 50 evrov v zameno, da ga ne kaznuje. Policist je vozniku odločno rekel, da denarja ne bo vzel," je v sporočilu za javnost dogajanje opisala policijska predstavnica Anita Leskovec.

A poskus podkupovanja se z zavrnitvijo ponujene podkupnine še ni zaključil, ko je policist odšel v kabino, da bi odložil voznikove dokumente, je 42-letnik namreč prišel za njim in mu poskušal v desni hlačni žep potisniti 100 evrov. 

Denar je pri tem padel na tla, policist pa je od voznika zahteval, da denar pobere in podkupnino pa še enkrat zavrnil. Policist je nato poklical vodjo izmene, ki je prišel na kraj. Policist je vozniku zatem ukazal, da parkira tovorno vozilo na parkirišče. Kljub temu, da mu je policist pojasnil, da je poskus podkupovanja kaznivo dejanje, pa mu je 42-letni še enkrat dejal, da mu lahko izroči denar v zameno, da ga ne kaznuje.

Policist je nato vozniku izdal plačilni nalog, ker je vozil s kartico, ki ni njegova last, plačilni nalog pa je izdal tudi pravni osebi. Skupna globa znaša 6.000 evrov. Zaradi kaznivega dejanja podkupnine pa so policisti vozniku odvzeli prostost in zasegli ponujen denar. Kazensko ga bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja dajanje podkupnine, zaradi česar je zagrožena kazen od enega do šestih let zapora in denarna kazen.

Komentarjev 13
  • jerneja45 23:31 11.avgust 2017.

    Ja. Nekaj bi moral dobiti za korektno ravnanje. Javno ga je treba pohvalit in nagraditi. Ni jim lahko. Res so izpostavljeni, ti naši varuhi pravice.

  • Lavdan 17:23 11.avgust 2017.

    Ne vem od kod so potem zgodbe, ko policist zamiži za 20 evrov in o tem govorijo tujci, ki delajo pri nas.

  • romzy2 14:55 11.avgust 2017.

    Še bolj povečati kontrolo predvsem konec tedna, ko se "hrčki"vračajo domov v njihovo lepo.Vožnja z več taho karticami je stalnica predvsem proti koncu tedna,ko vozniki dosežejo bonus ur na svoji kartici in želijo biti za vikend doma!