Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Policistoma ponujal 250 kun

Hrvaška policija. Goran Jakus/24sata
Moški na Hrvaškem želel podkupiti policista, a se nista dala. Napisala sta mu kazen in ga ovadila.

"Tukaj imata denar in pozabita na vse skupaj! Nikoli me nista videla," je 29-letni Hrvat dejal policistoma, ki sta ga ustavila.

Voznika golfa sta policista ustavila med redno kontrolo prometa v soboto zvečer in mu zaradi suma vožnje pod vplivom odredila preizkus z alkotestom, vendar ga je v odklonil, piše spletni dnevnik.hr.

V zameno, da ga ne kaznujeta jima je ponudil 250 kun, malce več kot trideset evrov. Policista sta strogo držala pravil in nista popustila. Odpeljala sta ga na policijsko postajo, kjer so ga pridržali do streznitve. Moškega pa sta tudi ovadila zaradi ponujanja podkupnine.

Komentarjev 4
  • pepe 07:11 12.marec 2012.

    Pred tremi leti sem se ob dveh ponoči z dobrimi 120 km zapodil proti cestninski postaji na avtocesti Zagreb - SLO. Čez pet minut sem nadaljeval brez problemov lažji za 100 eur.

  • mirko 05:55 12.marec 2012.

    V sloveniji bi lahko take policaje iskal z baterijo pri belem dnevu in jih ne bi najdu, no ja, samo cifra bi morala bit višja. Sam imam podobno izkušnjo iz Rovinja, samo z razliko da me je policaj sam nagovarjal, ...prikaži več, da mu dam denar v žep in bi mi spregledal prekršek. Kolikor vem je to na hrvatiji običajna praksa med policaji in pri nas niso popolnoma nič boljši.

  • motorcki 22:06 11.marec 2012.

    Za tisoč kun bi šlo skozi.