Slovenija > Črna kronika
52 ogledov

Potrdili, da so ovadene tri osebe

Slovenija 24.11.11, janez jansa, sds, intervju, foto: nino verdnik Nino Verdnik
Ovadba Janše. Na GPU so potrdili, da so zoper tri osebe podali kazensko ovadbo.

Včeraj je POP TV poročal, da je Nacionalni preiskovalni urad prvaka SDS Janez Janšo ovadil zaradi spornih nepremičninskih poslov s podjetjem Imos leta 2005.

Danes so na Generalni policijski upravi potrdili, da je bila kazenska ovadba podana zoper tri osebe, in sicer zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali pravic. Ovadbo so posredovali ljubljanskemu okrožnemu državnemu tožilstvu. Na tožilstvu pa so prejem ovadbe sprejeli, a tožilska odločitev še ni bila sprejeta.

"Iz trte zvito"

Spornost nepremičninskih poslov med prvakom SDS Janezom Janšo in podjetjem Imos, zaradi katerih je policija na tožilstvo poslala ovadbo, je "dokazano popolnoma iz trte zvita", pa so zapisali v SDS. 
Poudarili so, da so državni organi poslovali s podjetjem Imos v času vseh vlad, tako kot z ostalimi gradbenimi podjetji, ko so dobivala posle na razpisih. Ob tem v največji opozicijski stranki menijo, da informacija o kazenski ovadbi odpira drugo pomembno vprašanje: zlorabo institucij pravne države v politične namene. POP TV je namreč informacijo objavil na državni praznik, kar pomeni, da so na policiji ali tožilstvu informacijo za televizijo potrdili na dela prost dan, navajajo v SDS.

Komentarjev 12
  • Darko 09:58 28.december 2013.

    PADLA BO PATRIA NA VIŠJEM SODIŠČU IN JE TREBA NAPREJ SRATMURGLE PRESS

  • Darko 09:58 28.december 2013.

    PADLA BO PATRIA NA VIŠJEM SODIŠČU IN JE TREBA NAPREJ SRATMURGLE PRESS

  • Darko 09:56 28.december 2013.

    A si ti tud not padu?pazi da ne prodaš nekaj po višji ceni kot bi ti lahko genialci na KPK ocenili