Slovenija > Črna kronika
46 ogledov

Prijeli služkinjo ubite Nike

Filmska kritika Alexis Tioseco in Nika Bohinc sta bila umorjena 1. septembra, po Žurnal24 main
V torek so na Filipinih odvzeli prostost 45-letni služkinji, ki naj bi sodelovala pri umoru Slovenke Nike Bohinc in njenega partnerja pred dvema letoma.

Po poročanju filipinskih medijev so agentje nacionalnega preiskovalnega urada 45-letno Criseldo Dayag aretirali v pokrajini La Union. Sumili so jo že vse od začetka preiskave po umoru 1. septembra 2009, zdaj pa so očitno našli dovolj dokazov, da je pomagala pri ropu, ki se je končal z dvojnim umorom.

Dayagova je bila namreč hišna pomočnica nesrečnega para in naj bi trem roparjem pomagala priti v hišo. Tam je trojica neznancev počakala na 29-letno Niko Bohinc, slovensko novinarko in filmsko kritičarko, ter njenega partnerja, 27-letnega Alexisa Tioseca.

Oba so večkrat ustrelili, nato pa pobegnili s kraja dogodka. Policija je za pomoč pri iskanju storilcev ponudila nagrado milijon pesov (17 tisoč evrov).

Bohinčeva je bila svobodna novinarka in filmska kritičarka, živela pa je razpeta med Slovenijo in Filipini. Njen partner Alexios Tioseco je bil ugleden filmski kritik filipinsko-kanadskega rodu, ki se je trudil predvsem spodbujati filmsko produkcijo jugovzhodne Azije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.