Slovenija > Črna kronika
11015 ogledov

Spustila mu je guma, nato je umrl

Prometna nesreča GB Maribor Fotografija je simbolična
Na avtocesti je ponoči umrla oseba, ki je stala ob okvarjenem avtomobilu.

Nekaj pred 1. uro zjutraj so bili reševalci obveščeni o prometni nesreči na avtocesti med Dobruško vasjo in Smednikom pri Grmovljah.

47-letni voznik hrvaškega kombija peugeot boxer je vozil v smeri proti Obrežju, in ker ni vozil po sredino voznega pasu, je z vozilom zadel 33-letnega voznika osebnega avtomobila in 42-letnega potnika iz Švice, ki sta na odstavnem pasu menjala pnevmatiko na osebnem avtomobilu.

42-letni potnik je v nesreči umrl, 33-letni voznik pa je bil hudo telesno poškodovan in so ga prepeljali v bolnišnico.

Ljudje se premalo zavedajo pomena odsevnega jopiča

V trenutkih, ko morate nujno ustaviti na odstavnem pasu, se morate zavedati, da tam niste varni! V kolikor se vam pokvari vozilo, ba odstavnem pasu ali odstavni niši parkirajte vozilo, oblecite odsevni jopič, postavite varnostni trikotnik, uporabite SOS stebriček za klic na pomoč in počakajte na pomoč za jekleno varnostno ograjo, svetujejo pri Darsu. 

Odsevni jopič | Avtor: Profimedia Profimedia

Prav odsevni jopič je bistvenega pomena, da vas bodo drugi vozniki pravočasno opazili. Ne imejte ga založenega v prtljažniku, marveč vedno na dosegu roke v potniški kabini!

*simbolna fotografija

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • ode 06:40 29.julij 2018.

    Policaji naj raje iščejo tiste, ki so malo prej na počivališču predrli gumo, da bi voznika in sopotnika kasne na AC okradli. Če bo sopotnik preživel, bo lahko povedal, zakaj je bila guma predrta. Na AC guma ne spusti kar ...prikaži več tako, sama od sebe, sploh pa ne v bližini Dobruške vasi.

  • Friderik1950 18:14 28.julij 2018.

    Tragično. A za opozorilo. Drži kar so napisali nekateri drugi komentatorji, vendar še dodajam. Če se spomnite tragične smrti nekaj mladih policajev, ko je v njihov na odstavnem pasu trčil tuji 'šleper'. Zelo, zelo riskantno. Predvsem tuji tovornjakarji se večkrat ...prikaži več vozijo (predvsem tudi v manjše klance) po odstavnem pasu. To opažamo mi, ki se dnevno vozimo v Ljubljano. Zato boj se odstavnega pasu.

  • AndrejU 17:19 28.julij 2018.

    Spustila mu je guma, nato je umrl: V članku sta omenjeni dve nedvomno pomembni dejstvi: vožnja preblizu odstavnega pasu in ne-nošenje odsevnega jopiča. Popolnoma pa je spregledano dejstvo, da so odstavni pasovi na slovenskih AC preozki, bistveno ožji kot npr. ...prikaži več na nemških ali švicarskih. Isto velja za uvozno/izvozne pasove.