Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Smetarsko vozilo čez 13-letnega kolesarja

V Mariboru je včeraj zjutraj prišlo do prometne nesreče, v kateri je smetarsko vozilo podjetja Snaga najprej trčilo, nato pa še prevozilo otroka na kolesu.

Včeraj zjutraj malo pred osmo uro je 35-letni moški vozil delovno vozilo po Sokolski ulici iz smeri Žabotove v smeri Valvasorjeve ulice v Mariboru. Vključil se je v krožišče, za tem pa je z vozilom zavijal desno v smeri makadamskega parkirnega prostora. "Ko je ob tem prečkal kolesarsko stezo, ni pustil mimo 13-letnega kolesarja, ki je vozil v isti smeri po desni kolesarski stezi, ki prečka izvoz na makadamski parkirni prostor. S sprednjim čelnim delom vozila je voznik delovnega vozila trčil v kolesarja in ga po trčenju še prevozil," pojasnjuje Miran Šadl z mariborske policijske uprave.

V prometni nesreči je kolesar utrpel hude telesne poškodbe, z reševalnim vozilom so ga odpeljali v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju. Policisti bodo voznika delovnega vozila, ki v organizmu ni imel alkohola, kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Snaga: "Skrbimo za odgovorno vedenje!"

Iz podjetja Snaga so danes sporočili, da s številnimi izobraževanji redno skrbijo za varno in odgovorno vedenje svojih zaposlenih, ki delajo v prometu. Kot navajajo, beležijo nizko število hujših prometnih nesreč, zavedajo pa se, da so s tem, ko so dnevno na terenu z 18-timi smetarskimi vozili, nenehno izpostavljeni tveganju, da pride do nezgode.

Po včerajšnji nesreči so v Snagi takoj sprožili vse z zakonodajo in internimi akti predpisane postopke. Ob tem navajajo, da je vsa njihova skrb namenjena mladoletnemu kolesarju in njegovi družini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.