Slovenija > Črna kronika
2 ogledov

Storilec dejanje priznal

Stanovanjska hiša, v kateri se je zgodil umor. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Žrtev več let izsiljevala storilca. Ta je dejanje že priznal in se nahaja v priporu.

41-letnik je v stanovanjski hiši v Dolu pri Ljubljani umrl že 19. aprila v dopoldanskih urah, njegovo truplo so našli dan kasneje, osumljenca pa so prijeli 21. aprila.

43-letnega osumljenca so prijeli na domu, žrtev ga je več let izkoriščala in izsiljeval. V igri ni bil le denar, pač pa tudi nepremičnine. Z izsiljevanjem je žrtev osumljenca spravila v težko finančno stisko, do umora je prišlo, ker je želel storilec ohraniti premoženje oziroma izbrisati dolg.

Tako storilec kot žrtev sta bila že večkrat obravnavana zaradi različnih kaznivih dejanj, vendar nikoli povezano.

Truplo našla prijatelja
Osumljenec ga je večkrat ustrelil, morilsko orožje pa so policisti že našli. Storilca so tako hitro prijeli, ker so dobro opravili ogled kraja dogodka, so povedali danes na PU Ljubljana, kjer so predstavili podrobnosti preiskave umora.

Na dan umora sta se storilec in žrtev skupaj pripeljala v stanovanjsko hišo žrtve, da bi si ogledala pohištvo. Osumljeni je nato s strelnim orožjem večkrat ustrelil žrtev.

Do trideset let
Policisti še naprej zbirajo dokaze, strelov ni slišal nihče. Izginotje žrtve je na PP Moste prijavil njegov brat, truplo pa sta našla prijatelja.

Policisti so spisali ovadbo zaradi suma umora iz koristoljubja, za kar je zagrožena kazen do 30 let umora. Po zaslišanju je preiskovalni sodnik za osumljenca odredil pripor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.