Slovenija > Črna kronika
98334 ogledov

Streljal na ljubimca in še sam obležal mrtev

Okoška Gora-umor-2.4.2024 D. M.
Zabava na Okoški Gori blizu Oplotnice se je sinoči končala tragično. Po naših podatkih je zaradi strelne rane umrl 58-letni Zlatko P., njegovega 50-letnega partnerja Zdravka P. pa so odpeljali v bolnišnico.

Veselica, čaga po štajersko, ki se je že pred prvomajskim kresom včeraj odvijala na dvorišču hiše na Okoški  Gori v občini Oplotnica, se je sprevrgla v tragedijo. "Po dosedaj zbranih obvestilih je v sporu med tremi moškimi prišlo do streljanja. Pri tem je ena oseba na kraju umrla, po dosedaj zbranih obvestilih nasilne smrti, drug moški je bil odpeljan v UKC Maribor," je sinoči sporočil Matej Harb s policijske uprave Maribor.

Miroslav Ravnjak | Avtor: D. M. Pretreseni sosed Miroslav Ravnjak D. M.
Vsak dan obiskal Zdravka

Hiša je bila še danes dopoldne deloma obdana s policijskim trakom, kriminalisti pa so nadaljevali preiskavo. Na dovozu je stal peugeot, last pokojnega, po naših podatkih 58-letnega Zlatka P. iz Vrhol.

Sosed z druge strani ceste Miroslav Ravnjak se še zdaj sprašuje, kaj se je dogajalo včeraj ob osmih zvečer: "Strelov nisem slišal, ker sem gledal televizijo. Sem pa nekaj kasneje opazil množico modrih luči. Vem, da so lastnika hiše Zdravka P., ki tukaj živi z osterelo materjo, odpeljali v bolnišnico, in da so imeli prej zabavo."

Dodal je še, da sta bila Zdravko, ki je novembra lani praznoval abrahama, in Zlatko super soseda, vedno pripravljena priskočiti na pomoč: "Zlatko je vsak dan prišel sem, največkrat popoldne, ko se je Zdravko vrnil iz službe. Zdravko je tudi dobro kuhal in me velikokrat povabil, ko je kaj spekel ali pripravil za 'piknit'."

Sosedje oba samo hvalijo

Od drugih sosedov smo izvedeli, da sta bila pokojni in poškodovani "že kakšnih dvajset let par. Zdravko dela kot avtoličar v Puchu v avstrijskem Gradcu, Zlatko pa je imel avtošolo v Slovenski Bistrici. Menda je bil tik pred upokojitvijo".

Okoška Gora-umor-29.4.2024 | Avtor: D. M. D. M.

Po izjavah sogovornika sta si bila predana partnerja, ki sta vedno pomagala en drugemu: "Najprej je Zdravko pomagal Zlatku pri gradnji hiše v Vrholah, potem mu je on to vrnil tukaj na Okoški Gori. Imela sta avtodom in se z njim vozila na počitnice. Prav tako kot med seboj, sta pomagala tudi drugim. Pravi dobričini, Zdravko bi ti dal, kar koli bi rabil, še srce svoje."

Zdravko, ki se je naučil igranja harmonike, je menda čez vikende pogosto k sebi povabil družbo, "raztegnil je meh in so kakšno zapeli". Tako naj bi bilo tudi včeraj. Kaj je botrovalo prepiru, ne ve noben domačin. "Je šlo za ljubezenski trikotnik?" je uganjeval eden od njih.

Med ruvanjem je počilo

Preiskovalci so kasneje ugotovili, da Zlatko ni umrl nasilne smrti. Po današnjih besedah Mateja Harba so se moški, stari 50, 58 in 61 let, verbalno sprli, med prvima dvema pa je prepir eskaliral do te mere, da je prišlo do uporabe strelnega orožja: "Gre za kaznivi dejanji poskus umora in poškodovanje s strelnim rožjem. Motiv še ni znan." Po naših neuradnih informacijah naj bi Zlatko med prepirom v nogo ustrelil Zdravka, ki naj bi se pognal v beg. Zlatko naj bi stekel za njim, med ruvanjem enkrat sprožil v prazno, z naslednjim strelom pa ga zadel v telo. Zlatko naj bi nato mrtev obležal ob Zdravku, poškodovan v glavo. Da si je sodil sam, je potrdil tudi Harb, ki je dodal, da do tega dogodka noben od trojice ni bil obravnavan zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja.

Je pa Zlatko P. v preteklosti že bil obtožen. Med aprilom 2000 in januarjem 2001 naj bi podkupil člane izpitne komisije pri Izpitnem centru Maribor, ki so v zameno za darila zamižali na eno oko pri kandidatih, slabo podkovanih v teoriji ali praksi. Toda leta 2010 je tožilstvo zoper njega umaknilo obtožbo, ker zaradi zdravstvenih težav, tudi depresivnega sindroma, ni bil sposoben za sojenje, primer pa bi v kratkem zastaral.

Vloga tretjega moškega v sporu ni znana, je pa na prostosti.

Komentarjev 6
  • 4krogci 14:24 29.april 2024.

    Vsi sosedje so bili navduseni in super sta bila…em ja ce to nebi bla stajerska….ampak ja o mrtvih vse dobro pravjo!

  • 4krogci 13:07 29.april 2024.

    Sej pocasi bodo sami sebe pospravli (tadva,primer tic,…) pa se lahko se tolk derejo kako so vsi proti njim, ma na konsu so sami sebi najhijsi sovrazniki.

  • sam1 13:03 29.april 2024.

    Ja,duplerica se vedno slabo konča.......