Slovenija > Črna kronika
1687 ogledov

Tragedija na Pokljuki: iskal gobe, našli so ga mrtvega

Pokljuka Profimedia
Na območju Pokljuke našli 69-letnika, ki mu žal niso mogli pomagati.

Škofjeloški policisti so bili v soboto nekaj po 12. uri obveščeni, da sta znanca v gozdu na območju Jelovice skupaj nabirala gobe, nakar se je eden od njiju izgubil. V iskalni akciji s nato 69-letnika na težko prehodnem terenu našli mrtvega, so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj.

V iskalni akciji so poleg policistov sodelovali tudi gorski reševalci Gorske reševalne službe Škofja Loka, policistka gorske policijske enote in svojci.

Po opravljenem ogledu kraja dogodka in po doslej zbranih obvestilih smrt ni posledica kaznivega ravnanja, so navedli na PU Kranj. Odrejena je obdukcija, o vseh ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Enzgg4 18:53 06.oktober 2024.

    Med Jelovico in Pokljuko sta 2 dolini. Kdorkoli je ze pisal tale jajca, je tepec na kubik. Naj si malo na karto pogleda,kje je kaj. Kot če bi napisal "na sprehodu po Pohorju padel s Strunjanskega klifa"

  • rd2dmk2 18:23 06.oktober 2024.

    mislim -- tragedija na pokljuki , mrtvega našli na Jelovici. a si zamislite kakšen bi bil šele naslov, če bi nekdo zares na Pokljuki umrl pri iskanju gob. halo novinar a si ti mal stare gobe jedu, pa se ti mal bliska.

  • Avatar Zala
    Zala 17:30 06.oktober 2024.

    Kako krotu ... šel je po gobe.