Slovenija > Črna kronika
50 ogledov

Ugrabitelji zahtevali 50 tisoč evrov

V okviru mednarodne akcije Balkanski bojevnik so v Urugvaju zaplenili 2,1 tone k Žurnal24 main
V sklopu mednarodne akcije Balkanski bojevnik so v Pulju obtožili Maria Gilga, Maria Sovo in Daliborja Marovića. Obtožnica jih bremeni ugrabitve Dina Marinkovića, od katerega so zahtevali 50 tisoč evrov.

Državno pravobranilstvo v Pulju je pred okrožno sodišče v Pulju vložilo obtožnico proti Mariu Gilgu, Mariu Sovi in Daliborju Maroviću iz Zagreba zaradi ugrabitve 39-letnega Puljčana Dina Marinkovića.

Obtoženi so, da so se v prvi polovici januarja letos dogovorili za ugrabitev Marinkovića in od njega z grožnjo s smrtjo zahtevali 50 tisoč evrov. Gilg in zdaj že pokojni Mladen Popović, poznan kot Pop, naj bi po navodilih Sove in Marovića pod pretvezo, da sta policista, ustavila Marinkovićevo vozilo. Ugrabljenega naj bi strpali v vozilo znamke Audi, ki ga je vozil Popović, in se odpeljali proti Premanturi, deset kilometrov stran od Pulja.

Nespretnost Gilga, ki je imel pištolo, naj bi vplivala na srečen izid za Marinkovića, ki je priložnost izkoristil za osvoboditev in beg. Streljal je na Popovića, ki je vozil, Gilga pa ranil v podlaket. Policija je po pregledu vozila ugotovila verodostojnost navedb Marinkovića. Tožilstvo je ocenilo, da je streljal v obrambi, zato ni obtožen niti umora niti prizadejanja poškodb in ima policijsko zaščito.

Marinković je nekaj mesecev pred ugrabitvijo pričal na procesu o umoru Aleksandra Ausilija z Reke, ki je z Denisom Dukićem iz Pulja vdrl v hišo Marinkovićevega prijatelja Massima Morattija. Ausili in Dukić sta se hotela dokopati do denarja, zasluženega s prodajo droge. Med prerivanjem, ki je sledilo, je Moratti ubil Ausilija in huje ranil Dukića.

Primeri se povezujejo z mednarodno akcijo Balkanski bojevnik, v kateri so v Urugvaju zaplenili 2,1 tone kokaina. V Sloveniji je akcija stekla 25. maja, ko so kriminalisti po večmesečni preiskavi opravili več kot 30 hišnih preiskav in priprli 14 ljudi ter pri tem zasegli orožje in prepovedano drogo. Po zaslišanjih so dvanajstim osumljenim, med njimi Draganu Tosiću, odredili pripor ali hišni pripor, dva pa so izpustili, ker ni bilo pripornih razlogov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.