Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

Ustreljen nekaj deset metrov od hiše

Tepe Anže Petkovšek
Po umoru v Tepah ena oseba v priporu, druga v hišnem priporu. Za umor po naročilu dobil 20 tisoč evrov? Žrtev ustreljena med begom.

Na policiji so potrdili, da so v povezavi z umorom moškega v Tepah prejšnji teden obravnavali tri osebe. Že v sredo so prijeli 47-letnega Litijčana in 46-letnika iz okolice Kranja. Za prvega je sodišče odredilo pripor, za drugega hišni pripor.  V četrtek pa so prijeli 27-letnika iz okolice Kranja, a so policijsko pridržanje prekinili in ga izpustili.

Žrtev in naročnik: stara znanca?

Sedeminštiridesetletni osumljenec naj bi v zadnjem letu 46-letniku večkrat dejal, da želi pokojnega poškodovati. Za opravljeno delo je ponujal okoli 20 tisoč evrov.

Naročnik je morilcu že lani dal del denarja, preostanek pa mu je izročil na srečanju v enem izmed ljubljanskih lokalov dan po umoru. Ena osumljena oseba je pred 20 leti opravljala poklic policista, o čemer smo pisali že v petek.

Naročnik umora pa naj bi bil pred leti skupaj z žrtvijo obsojen zaradi izsiljevanja.

Na žrtev streljal med begom

O motivu za zdaj ni še nič uradno znanega.

So pa na policiji potrdili, da je bil 45-letnik ustreljen nekaj deset metrov od hiše, ob robu gozda. Našli so več tulcev strelnega orožja in tudi samo orožje, s katerim je bil umrli ustreljen najmanj šestkrat.

"Po dosedanjih ugotovitvah je izvršitelj na kraju počakal žrtev in med begom žrtve vanj izstrelil več nabojev," so zapisali na policiji.

Prirejal naj bi pasje boje

Današnje Slovenske novice poročajo, da naj umorjeni ne bi bil le posojevalec denarja, ki naj bi posojeno pogosto terjal z izsiljevanjem, pač pa naj bi prirejal tudi pasje boje.

Prostor za borbe naj bi organiziral na podstrehi nedokončane hiše brez oken in vrat. Vzrejal je tudi borbene pse, za katere je moralo poskrbeti zavetišče Meli v Trebnjem. Polovili  so 15 psov, od tega pet štirimesečnih mladičkov.  Za Slovenske novice je Dušan Hajdinjak potrdil, da so na psih vidne stare poškodbe, ki lahko izvirajo le iz pasjih pretepov. Le pet psov je bilo čipiranih, v zadnjih dveh letih pa je bila cepljena le ena psica. Da naj bi pri žrtvi potekali pasji boji, je policijo obvestila soseda v Tepah že leta 2006.

Branko Japelj iz sektorja kriminalistične policije generalne policijske uprave je na današnji tiskovni konferenci potrdil, da so našli prostor, ki je bil, kot kaže, namenjen mučenju psov.

Komentarjev 4
  • Skippy 18:25 14.november 2011.

    Na sliki se vidi beda slovenske prometne signalizacije, s katero se moramo prebivalci na podeželju spopadati vsaki dan. Čeprav ni nobene hiše ob cesti, je vseeno tabla za naselje.

  • 1111 15:37 14.november 2011.

    ...vsakemu svoje, bo kar držalo!!

  • 1111 15:36 14.november 2011.

    ...po mojem je bil pokojnik zgleden in pošten državljan Slovenije... :))))))