Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

V času izhoda iz zapora nakradel za sto tisočakov zlata

zlate palice Shutterstock
Kriminalisti so prejšnji torek priprli 50-letnega Ljubljančana, ki je v času svojega izhoda iz zapora vlomil v hišo na območju Šiške. S pajdašem je odnesel okrog 100 tisočakov vreden plen.

Vlomilca sta odnesla palice naložbenega zlata in nakit v skupni vrednosti približno 100.000 evrov. Identiteto storilca so policisti ugotovili na podlagi analize sledi, našli so ga prejšnji torek. Od vloma je sicer že okrog štiri mesece.

Pri 50-letniku, ki je v hišo v Šiški vlomil v času svojega izhoda s prestajanja zaporne kazni, so nato opravili hišno preiskavo, kjer so zasegli predmete, namenjene za izvrševanje kaznivih dejanj (prenosni zvezi, izvijač, plinski razpršilec, žepna svetilka, rokavice), ter predmeti ki so izvirali iz kaznivega dejanja (moška ura, škatlica za nakit Swarovski, verižica). Zlatih palic, ki jih je ukradel iz hiše v Šiški, niso našli.

50-letnika so polisti privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo v zvezi odkritja še drugega storilca opisanega kaznivega dejanja.

Komentarjev 1
  • Avatar olor
    olor 22:56 15.marec 2016.

    Ma ne moreš verjet, takem je treba odsekati roko, ne v arest, kjer je na naše stroške na toplem in ima tri obroke hrane, ter leži celi dan. Jaz hodim v službo in nimam takšnega luksusa, vse dobrine moram plačati.