Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

V eni uri na cestah dva mrtva

Prometna nesreča pri Lomu PGD Dolnji Logatec
Sinoči sta na slovenskih cestah umrla dva človeka, oba sopotnika, še šest je bilo ranjenih. Smrtni žrtvi sta bili stari 23 in 29 let.

Po poročanju Uprave za zaščito in reševanje je ob 20.45 na avtocesti Drnovo–Novo mesto pri kraju Grmovlje v občini Škocjan osebno vozilo zapeljalo s cestišča na brežino in se prevrnilo na streho. V nesreči so se poškodovale tri osebe, ena pa je na kraju umrla.

"Zaradi poškodb je na kraju nesreče umrl 29-letni potnik v osebnem avtomobilu. Še dva potnika sta hudo poškodovana, 40-letni voznik pa naj bi utrpel lažje poškodbe," so sporočili policisti.

40-letni državljan Bosne in Hercegovine vozil osebni avtomobil iz smeri Obrežja proti Ljubljani. V vozilu so bili še trije potniki, vsi državljani Bosne in Hercegovine. Med priključkoma Drnovo in Dobruška vas je voznik na ravnem delu ceste zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, sunkovito zavil desno in zapeljal prek robnika. Po trčenju v zemeljski usek je vozilo odbilo in se je večkrat prevrnilo, so navedli na novomeški policijski upravi.

Med prevračanjem je iz vozila padel 29-letni potnik, ki je sedel na zadnjem desnem sedežu in med vožnjo ni bil pripet z varnostnim pasom. Še pred prihodom reševalcev so krški in šentjernejski policisti s pomočjo občanke hudo poškodovanemu in nezavestnemu moškemu nudili prvo pomoč in ga oživljali z defibrilatorjem, a je zaradi hudih poškodb kasneje umrl.

Voznik je bil pod vplivom alkohola

40-letni voznik, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,52 miligramov alkohola, in 52-letni potnik sta se v nesreči lažje poškodovala, 28-letni potnik pa je bil hudo poškodovan in se zdravi v novomeški bolnišnici.

V Topolščici umrl 23-letni sopotnik, usoden je bil blagi levi ovinek

Nekaj pred 22. uro pa je v naselju Topolšica v občini Velenje voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča in se zaletel v kozolec. Poškodovane so bile tri osebe, ena pa je zaradi hudih poškodb umrla na kraju dogodka.

"Do prometne nesrečeje prišlo zarad vožnje z neprilagojeno hitrostjo. 38-letni voznik je vozil osebno vozilo iz smeri Topolšice proti Lomu. V Topolšici je v blagem levem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti, najprej zapeljal na bankino in nato na travnik ter trčil v steber večjega lesenega kozolca ob desni strani ceste," so pojasnili policisti celjske policijske uprave. 

"Po trčenju je celotni del vozila ostal zagozden pod kozolcem, ki se je nato podrl na cestišče lokalne ceste ter navozilo. V trčenju je na kraju nesreče umrl 23-letni sopotnik, ki je sedela sprednjem sedežu. Voznik in sopotnik na zadnjem sedežu sta se v prometni nesreči lažje poškodovala. 38-letni  voznik je po trčenju kraj prometne nesreče zapustil, policisti so ga kmalu po nesreči izsledili v bližini kraja prometne nesreče," so še sporočili policisti. 

To je letos deseta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policjske uprave Celje, lani jih je bilo v tem obdobju enajst. 

Zaradi podrtega kozolca na cestišče je cesta Topolšica–Lom do sanacije zaprta.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.