Slovenija > Črna kronika
10272 ogledov

V Srbiji umorili Slovenca, vpletena je policistka

srbija streljanje srbska policija Profimedia Fotografija je simbolična.
Identiteta mladega Slovenca, umorjenega v Vojvodini, še ni znana, so pa priprli mejno policistko Kristino K.

Srbski policisti so, vse kaže, razrešili umor izpred petih let in osumili tri domnevne storilce, pri čemer pa, zanimivo, ni jasno, kdo je žrtev. Ve se le, da je Slovenec, ki naj bi mu bilo ime Tomas.

Človeško okostje so policisti našli 24. julija, zakopano pod orehom ob Monoštirski cesti blizu Somborja v Vojvodini. Že prvega avgusta so sporočili, da so prijeli 45-letno pripadnico uprave mejne policije Kristino K., višje tožilstvo pa je uvedlo postopek tudi proti Predragu B. iz Vrbasa, sicer državljanu Črne gore, in Daliborju Š. iz Somborja. Slednja se še nista zagovarjala, se je pa Kristina K., zoper katero je bil odrejen 30-dnevni pripor, ki ga bodo nato po potrebi podaljševali, vsakokrat za en mesec.

Po umoru jo je začel izsiljevati

Po poročanju srbskih medijev naj bi bil morilec 36-letni Predrag B., ki so ga v preteklosti že obravnavali zaradi ponarejanja listin, kraj ter izsiljevanja in je trenutno v zaporu v Sremski Mitrovici.

Vodnica prvega razreda Kristina K., ki je delala na meji z Madžarsko, naj bi svojega fanta Predraga peljala na zapuščeno kmetijo, salaš, kot tem pravijo v Vojvodini, da bi se tam sestal s Tomasom. Zakaj, ni znano, a posredi naj bi bil denar. Moška naj bi se sprla in nazadnje naj bi Predrag s Kristinino službeno pištolo pokončal Tomasa.

Po krvavem dejanju naj bi Kristina in Predrag zakopala truplo. Kot je policistka povedala v preiskavi, je partner zatem začel groziti njej in njenim otrokom ter zahtevati denar, če hoče, da ji vrne pištolo. Junija 2020 je prijavila, da so ji orožje ukradli, sledi zločina pa skušala zakriti tako, da je z novim partnerjem, 37-letnim Daliborjem Š., truplo prekopala pod oreh. Prepričana naj bi bila, da je Predrag ne bo mogel več izsiljevati, da jo bo prijavil, če pač ne bodo našli žrtve.

Izdal jo je novi partner

Toda izdal jo je tudi Dalibor. Potem ko so ga aretirali zaradi drugih kaznivih dejanj in je zdaj prav tako za rešetkami, je povedal vse o selitvi Tomasovega trupla. Tega so prepeljali na inštitut sodne medicine v Novem Sadu, kjer so iz stegnenice vzeli vzorec za DNK analizo. Ugotovili so, da gre za mlajšega moškega. Za pomoč pri identifikaciji so se obrnili na slovenske kolege, kar nam je potrdil tudi Drago Menegalija z generalne policijske uprave: "Sodelujemo s srbsko policijo in preverjamo morebitna ujemanja z našimi pogrešanimi osebami."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Jašna53
    Jašna53 12:43 16.avgust 2024.

    Čefurska posla!!!

  • Ender3 12:11 16.avgust 2024.

    Kaj hudiča je imel tam početi. ?