Slovenija > Črna kronika
1732 ogledov

Velik požar, štirje v bolnišnici in milijonska škoda

Požar v Miklavških pekarnah Jure Banfi, mariborinfo.com
Ogenj je zajel proizvodne prostore in uničil opremo in stroje.

Republiška uprava za zaščito in reševanje poroča, da je včeraj ob 18.37 Nad Izviri v občini Miklavžu na Dravskem polju zagorelo v proizvodnih prostorih pekarne.

"Ogenj je zajel proizvodne prostore velikosti približno 300 kvadratnih metrov in jih uničil, prav tako tudi opremo in stroje za proizvodnjo pekovskih izdelkov," navajajo pri URSZR.

Požar so pogasili gasilci GB Maribor, PGD Miklavž, PGD Dogoše, PGD Bohova, PGD Starše, PGD Hotinja vas in PGD Trniče.

"Med intervencijo sta se poškodovala poklicni in prostovoljni gasilec in dva zaposlena delavca," še poročajo pri URSZR. "Vsi štirje so bili prepeljani v UKC Maribor na zdravljenje."

Prodajalne bodo zaprte

Po poročanju lokalnega spletnega portala Mariborinfo.com bodo zaradi požara zaprte vse prodajalne Miklavških pekarn. Škoda po požaru, ki se je pričel pri pečeh v proizvodnji za peko kruha, presega milijon evrov.

"Za nas je to velik šok, zato je trenutno karkoli pametnega povedati zelo težko. Zdaj bodo svoje opravili forenziki, nato bo treba vse urediti z zavarovalnico. Potem bo trajalo še nekaj časa, da lahko proizvodnjo poženemo naprej."

Vladimir Lešnik, za STA

Pristojne službe vzrok požara še ugotavljajo. Kot sta za STA povedala lastnika družinske pekarne Andrej in Vladimir Lešnik, je do požara najverjetneje prišlo zaradi vžiga pekovske peči.

Zaposleni bodo imeli za zdaj dovolj dela s pomočjo pri sanaciji prostorov, po Lešnikovih besedah pa bodo v tednu dni sprejeli odločitve, kako naprej.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.