Slovenija > Črna kronika
1397 ogledov

Z letalom v sprehajalko

Sodišče Profimedias
Hudo jo je poškodoval.

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani je včeraj Alojzij Šimenc priznal, da je oktobra 2016 med pristankom z letalom poškodoval sprehajalko, potem ko je na prvem naroku prejšnji teden dejal, da bo o krivdi še razmislil.

Omenjenega dne je oškodovanka s še eno sprehajalko odšla na sprehod do bližnjega travnika v Dolu pri Ljubljani. Stali sta na makadamski poti in opazovali soseda Šimenca, kako leti s svojim ultralahkim letalom. Šimenc se je odločil za pristanek, obletel je lastno vzletno-pristajalno stezo, ki je v naravi travnik, in se odločil za pristanek. Pri pristajanju pa ga je zaneslo v napačno smer proti sosedama. Z levim krilom letala je trčil v eno izmed njih in ji hudo poškodoval ramo, zlomil roko in enajst reber.

Obtožen je kaznivega dejanja ogrožanja posebnih vrst javnega prometa in še, da ni postavil tabel, ki bi sprehajalce opozarjale, da gre za vzletno-pristajalno stezo, poroča Delo.

Sodišče bo prihodnji teden zaslišako še oškodovanko, nato pa izreklo kazen obdolžencu.

Nesreča na avtocesti Huda nesreča Slovenija Po nesreči s pestmi nad voznico, ki je povozila pešca Policija V Sloveniji Slovenija Kopal pesek, ko se je začelo rušiti. 27- letnik umrl na kraju nesreče

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.