Slovenija > Črna kronika
44 ogledov

Zagorelo sedem vrstnih hiš

Požar na Cesti španskih borcev
1/7
Anže Petkovšek
Ponoči je gorelo šest hiš na Cesti Španskih Borcev v Ljubljani. Reševalci so oskrbeli eno osebo. Policisti so ugotovili znake kaznivega dejanja.

Okoli druge ure ponoči je na Cesti Španskih Borcev v Ljubljani zagorela hiša. "Požar se je razširil še na šest ostalih hiš, saj gre za strnjeno naselje pritličnih oz. vrstnih hiš," je pojasnila Nataša Pučko iz PU Ljubljana. "Na kraju so intervenirali gasilci, ki jim je požar uspelo pogasiti in lokalizirati po dobrih treh urah gašenja."

Ena oseba se je med begom porezala

Zaradi posledic požara po besedah Pučkove ni bil nihče od stanovalcev poškodovan, ena oseba se je porezala, ko je stanovanje zapuščala skozi okno. Uprava za zaščito in reševanje poroča o posredovanju reševalcev nujne medicinske pomoči, ki so oskrbeli eno osebo, ki se je poškodovala pri evakuaciji.

Po do sedaj zbranih obvestilih, je ena hiša pogorela v celoti, sedem jih ima poškodovano ostrešje. Po prvih ocenah znaša škoda med 150 in 200 tisoč evri. Policisti pa so po ogledu kraja dogodka ugotovili znake kaznivega dejanja.

Ogenj so pogasili gasilci GB Ljubljana, PGD Zgornji Kašelj, Bizovik in Slape-Polje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.