Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

Zapornik ni umrl zaradi pretepa

Ječa Shutterstock
Policija: zapornikova smrt ni posledica kaznivega dejanja.

Smrt 38-letnega obsojenca, ki je v sredo umrl v UKC Maribor, po prvih ugotovitvah mariborskih kriminalistov ni bila posledica kaznivega dejanja. "V dosedanji preiskavi in na podlagi ugotovitev sodne obdukcije je bilo nesporno ugotovljeno, da njegova smrt ni posledica kaznivega dejanja, ki bi bila v povezavi s prestajanjem kazni zapora v Zavodu za prestajanje kazni zapora Maribor," so sporočili s PU Maribor.

Sojetniki iz mariborskega zapora so včeraj nekaj medijev obvestili, da je zapornik umrl zaradi  poškodb, ki jih je dobil v pretepu s paznikom. Za Svet je mama zapornika dejala, da je sploh niso obvestili o tem, da je sin preminil, to je izvedela šele, ko je poklicala sama.

Kot piše časnik Večer je zapornik pretekli ponedeljek v mariborskih zaporih doživel srčni napad. Odpeljali so ga v UKC Maribor, tam so ga oživili, a je nato včeraj doživel še en srčni napad in umrl.

Za MMC so z uprave za izvrševanje kazenskih sankcij sporočili, da je zapornik predenj je bil odpeljan v bolnišnico razbijal po sobi. Napadel je pravosodnega policista, uporabili so prisilna sredstva, nato pa se mu je zdravstveno stanje poslabšalo.

Komentarjev 3
  • Maša Puc 19:00 12.april 2013.

    tako lepo, kot gre zapornikom v naših zaporih, jim ne gre nikjer po svetu!

  • Koky Slovenia 07:04 12.april 2013.

    Čestitam !

  • klincek 17:48 11.april 2013.

    kdor verjame