Slovenija > Črna kronika
3782 ogledov

Zdravnice bi se lotila kar s solno kislino

policija na Kongresnem trgu Žurnal24 Fotografija je simbolična.
Sojenje zakoncema Bajželj zaradi napeljevanja k umoru Amarja T. se je danes nadaljevalo z zaslišanjem prič in poslušanjem zvočnih posnetkov, na katerih je kar nekaj sočnih izjav.

Dvaintridesetletni Ljubljančan Andrej Bajželj je skrivnostno izginil 15. avgusta 2019.  Potem ko se zvečer ni vrnil po psičko, ki jo je pripeljal v varstvo, sta starša Lidija Giuliatti Bajželj in Igor Bajželj obvestila policijo in ga iskala še sama.

Mrtev v avtu

Lidija Giuliatti Bajželj | Avtor: D. M. Lidija Giuliatti Bajželj D. M.
Igor je edinca našel mrtvega tri dni kasneje. Andrej je sedel v svojem volkswagnu polu, parkiranem na Rakovi jelši.  Okrog roke je imel zavezan elastični trak, kakršnega odvisniki uporabljajo ob vbrizgavanju droge, na sovoznikovem sedežu pa sta ležali injekcija in alufolija s kristalno snovjo.

Kriminalisti so zaključili, da je smrt posledica predoziranja, s čimer pa se mama in oče ne strinjata. Še danes trdita, da policisti niso opravili svojega dela, zato sta se preiskave lotila na lastno pest. Sledi naj bi ju pripeljale do Amarja T., čigar zdravstveno izkaznico so našli v Andrejevi denarnici.

Ljubljanska tožilka Zvonka Knavs zdaj očita Bajžljevima napeljevanje k umoru Amarja T. Razkril ju je njegov boter Enes M., ki naj bi ga, kot smo danes slišali na okrožnem sodišču, o kriminalnih namenih zakoncev obvestil njegov dober prijatelj Peter S.

Srba naj bi ju prevarala

"V Kranju se nas je na pijači zbralo kakšnih 15 fantov in pogovor je nanesel na naročilo Amarjevega umora. Obtoženca naj bi že plačala 15.000 evrov dvema Srboma, a sta ju ta menda prinesla okrog, pobrala denar, naredila pa nič. Novico sem posredoval Enesu," je izpovedal Peter S. "Z  Giuliatti Bajžljevo sicer jaz nisem imel stikov, samo enkrat po sinovi smrti me je kontaktirala prek facebooka, če poznam neke ljudi, pa jih nisem."

Igor Bajželj | Avtor: D. M. Igor Bajželj D. M.
Enes M. se je sam javil Giuliatti Bajžljevi, češ da ji lahko pomaga urediti zadevo. Avgusta 2019 sta se dobila v njegovem stanovanju v Kamniku, pogovor pa sta oba skrivaj snemala. Enes je svoj posnetek posredoval Amarju T, ki je z njim odšel na policijo. Kot je na eni od prejšnjih obravnav povedala obtoženka, ji je Enes kar 24-krat ponudil, da poišče morilca za Amarja, nazadnje pa se celo ponudil, da bi to zanjo storil zastonj, skratka na vse načine naj bi jo napeljeval k naročilu umora. Ob tem naj jo še nagovarjal k spolnosti: "Z možem hočeva priti resnici do dna in krivce pripeljati na sodišče, ne pa jih dati ubiti."

Ni hotela v sodno dvorano

Sodnica Tina Lesar je imela danes nekaj težav z zaslišanjem Enesove partnerice Slavice M., ki najprej sploh ni hotela v sodno dvorano, ker da se boji  Giuliatti Bajžljeve. "Amarja ne poznam, sem pa na telefonu, ki nima številke, hčerka ga uporablja samo za poslušanje glasbe in gledanje risank, poslušala posnetek pogovora med Enesom in Giuliatti Bajžljevo, vendar ne do konca. Slišala sem, da naj bi ona že enkrat naročila umor, pa se je zafrknila za 15.000 evrov. Po Enesovem naročilu sem telefon nesla na policijsko postajo v Šiško." Glede telefona je nekaj nejasnosti, saj je Peter S. dejal, da je bil pri Enesu, ko je ta obvestil policijo in da so kriminalisti k njemu prišli po mobilnik.

Omenjala tudi molotovko

Poslušali smo tudi zvočne posnetke pogovorov, ki jih je Giuliatti Bajžljeva snemala na telefon. Na enem se očitno pomenkuje s prijateljico in spregovori o neki zdravnici, ki se ji je očitno zamerila. Čeprav ta pogovor ni imel nikakršne zveze z Amarjem T., smo slišali precej sočne izjave Giuliatti Bajžljeve: z zdravnico naj bi bila pripravljena kar obračunati prek "bivšega zapornika brez perspektive", omenjala je molotovko in solno kislino: "Ful folku se je zamerila, saj se ne bo vedelo..." To je, vse kaže, izrekla v jezi, saj v zadnjem času ni bila napadena nobena zdravnica.

Drugi zvočni posnetki po mnenju obrambe – Giuliatti Bajžljevo zagovarja odvetnik David Sluga, Bajžlja pa Tea Mlinar Kovačič in Blaž Kovačič Mlinar – potrjujejo le, da sta imela njihova klienta finančne težave in resnično nista premogla sredstev za plačilo najetega morilca, pa tudi, da sta si ves čas prizadevala za razkritje domnevnega Andrejevega morilca, kdor koli naj bi že to bil, po pravni poti.

Komentarjev 3
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 18:58 16.september 2024.

    Ne vem no, po prebranem bi jaz bolj verjela staršema umorjenega fanta.

  • Ender3 18:34 16.september 2024.

    A avtor ve, kaj je hotel s tem prispevkom sporočiti. Nekam konfuzno se bere še težje razume..

  • atamama 16:58 16.september 2024.

    Važen je Zdravnik napaden, ...... ostalo nepomembno kanje g.Domen? Ali tisto pes poštarja ali poštar psa... to je nekako domet članka.