Slovenija
645 ogledov

Dars ni zastonj opozarjal, da bo rdeče

Promet gneča PIC
Prva avgustovska sobota je zaznamovana z veliko prometno gnečo na cestah. Od Sečovelj do Jesenic bi potrebovali polovico delovnika.

Prvi konec tedna v avgustu skladno s pričakovanji spremljajo tudi zastoji.

Dars oziroma Prometno-informacijski center sta to napovedovala, njihov prometni koledar za danes in jutri prek celotnega dneva napoveduje najvišjo rdečo stopnjo, ki pomeni zelo gost promet.Takšni bodo tudi prihodnji vikendi v avgustu.

Merilnik temperature v avtu, temperatura Avto Ali v teh dneh spremljate izredno pomemben merilnik v avtu?

Trenutno je najhuje na primorski avtocesti na posameznih odsekih med počivališčem Studenec in Brezovico proti Ljubljani, kjer se čas potovanja podaljša za okoli 40 minut. Na gorenjski avtocesti je zgostite prometa pri Jesenicah. Pot od Ljubljane do Karavank je tako trenutno več kot uro in pol oziroma dvakrat več kot običajno. 

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji nastaja devet kilometrov dolg zastoj, predor občasno zapirajo proti Sloveniji. Na prometnoinformacijskem centru voznikom za pot proti Jesenicam in Kranjski Gori priporočajo izvoz Lesce in Radovljica.

Zastoj je tudi na ljubljanski zahodni obvoznici od Kosez proti razcepu Kozarje ter na južni od počivališča Barje, do priključka Brezovica proti Kopru. Povečana gostota prometa pa je tudi na cestah Lesce-Bled, Sečovlje-mejni prehod Sečovlje, Koper-Šmarje-Dragonja in Izola-Lucija v obe smeri.

Od Kopra do Sečovelj si je treba po cesti vzeti skoraj eno uro.

Če bi se v tem trenutku namenili iz Sečovelj do Karavank, bi potrebovali krepko več kot štiri ure časa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.