Slovenija
22 ogledov

Delalo bi jih pet

Letališče Nino Verdnik
Terminal. Na razpisu najugodnejša Granit in Komunaprojekt.

Maribor. Najugodnejši ponudnik za dokončanje del na novem potniškem terminalu na mariborskem letališču je Granit iz Slovenske Bistrice, ki bi dela končal z mariborskim Komunaprojektom.

Delali bi za štiri milijone

Kot so sporočili z ministrstva za promet, sta podjetji pripravljeni prevzeti posel za štiri milijone evrov (brez davka). Takoj za njima pa so na razpisu, na katerega se je prijavilo pet ponudnikov, pristali ljubljanski družbi VG5 (dela bi opravili za slabih 4,6 milijona evrov) in Imos ter HTZ Velenje skupaj s Kogradom Igemom, najdražjo ponudbo pa je oddala Gorenjska gradbena družba skupaj s CM Celje, in sicer za 5,8 milijona evrov.

Od februarja vse stoji

Naj spomnimo, da napol dokončani terminal sameva že od začetka februarja letos, ko je ministrstvo prekinilo pogodbo s propadlim SCT. Sicer je po tem ministrstvo že izdalo en razpis za dokončanje del, vendar pogajanj takrat ni bilo, ker so bile vloge ponudnikov nepopolne. Če bo tokrat šlo vse po načrtih, bi bil lahko izvajalec znan v nekaj tednih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.