Slovenija
29 ogledov

Do poletja boljša voda

Danilo Senič (na fotografiji levo) in Janko Kos večjih zapletov med gradnjo ne p Žurnal24 main
Vodovod in kanalizacija. V času del bo dostop do nekaterih ulic in cest otežen.
Gre za najslabše urejen predel v vsej Občini Žalec, zato gradnjo kanalizacije in vodovoda težko čakamo.
Silvo Udrih

Verjamem, da smo imeli tokrat pri izbiri izvajalca srečno roko in da bodo dela končana do konca avgusta. Upam, da bodo v tem času krajani strpni in razumevajoči, saj takšna investicija v infrastrukturo s seboj prinese tudi določene nevšečnosti, ki pa jih ne bo več, takoj ko bodo dela končana,” pravi Janko Kos, župan Občine Žalec, ki je z Danilom Seničem, direktorjem podjetja Radok, podpisal pogodbo o gradnji sekundarne kanalizacije in obnovi vodovoda v naselju Šempeter.

Velik del evropskega

Za skoraj 700 tisoč evrov vredno investicijo bodo prejeli tudi evropski denar. “Evropska unija bo iz Evropskega sklada za regionalni razvoj vrnila kar 85 odstotkov vseh potrjenih in upravičenih izdatkov,” pove Kos. “Za naš kraj je ta investicija izjemnega pomena. S tem se bo namreč za nekaj sto krajanov izboljšala tudi oskrba s pitno vodo, nekaj sto uporabnikov pa bo dodatno priključenih na kanalizacijski sistem,” pa pove Silvo Udrih, predsednik Krajevne skupnosti Šempeter.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.