Slovenija
7897 ogledov

Dolenjska: Starša na otroku ugašala cigarete

Domače nasilje Profimedia
Višje sodišče v Ljubljani je potrdilo sodbo novomeškega okrožnega sodišča, s katero je Radenka Brajdiča in Bojano Jurkovič iz naselja Žabjak pri Novem mestu obsodilo na zapor zaradi nasilja nad štiriletnim sinom. Brajdič bo moral za zapahe za šest let in pol, njegova žena za leto in pol, poročajo Slovenske novice.

Na nasilje nad takrat štiri leta starim dečkom so po pisanju časopisa posumili na pediatrični kliniki, kamor je bil po poškodbi, ki sta mu jo starša zadala marca 2014, pripeljan iz novomeške bolnišnice. Iz klinike so o sumih takoj obvestili policijo in novomeški center za socialno delo. Na telesu otroka so nato odkrili še številne druge, starejše poškodbe, od zaraščenih zlomov kosti do ožganin. Center za socialno delo je zato aprila 2016 staršema otroka odvzel, po končanem zdravljenju dečka pa je zoper njiju stekel tudi sodni postopek.

Na sodišču sta starša ves čas trdila, da otroka nista tepla in se zato ne počutita kriva. Izvedenska mnenja, ki jih je naročilo sodišče, so medtem kazala nasprotno. V začetku tega leta je nato sodišče oba spoznalo za kriva. Brajdič je bil zaradi povzročitve hude telesne poškodbe ter zaradi zanemarjanja otroka in surovega ravnanja obsojen na šest let in pol zapora, njegova žena pa zaradi istih očitkov na leto in pol zapora.

Na sodbo sta se pritožila tako obramba kot tožilstvo. Obramba je predlagala oprostitev, tožilstvo pa je zahtevalo višjo kazen. Zdaj je višje sodišče odločilo, da je kazen, ki jo je določilo novomeško okrožno sodišče, primerna, z odločitvijo višjega sodišča pa je postala tudi pravnomočna.

Komentarjev 14
 • Plavi-mil 09:55 07.november 2023.

  Te cigane je treba kastrirati, raki izmečki ne bi smeli imeti otrok.

 • Avatar Ajda Virant
  ajda0 06:51 07.november 2023.

  Zakaj se vsaka država boji ciganov v svoji vasi ali mestu ? Zato ker so mentalno degenerirani in zato so nagrajeni v vseh oblikah denarne pomoči, da imajo čas se razmnoževat.

 • Avatar jate
  jate 18:13 06.november 2023.

  škoda ker so ukinili smrtno kazen...škoda je nasega davkoplacevalškega denarja za te dve pošasti v čuzi...samo giljotino si zaslužita