Slovenija
16 ogledov

Dvema se izteka čas

Infografika paketi Reuters
Za pakete z vsem od 15 do 23 evrov.

Količinsko največji je Simobilov Paket 9, naročnino zanj pa je mogoče skleniti le še do 30. aprila. Mobitelov paket Pomlad 2013 omogoča poljubno porabo 2013 enot – minut, sporočil ali megabajtov (MB) prenosa podatkov –, a je izmed vseh najdražji. Oba paketa lahko sklenejo tudi podjetja. Priključnina znaša 12 evrov, tako Mobitel kot Simobil pa obstoječim naročnikom za spremembo paketa zaračunata 20 evrov. Pomlad 2013 je mogoče skleniti do konca junija. Ponudba Tušmobilovega paketa Najbližji nima omejenega roka in je od primerjanih paketov najcenejša. Količine veljajo samo v njihovem omrežju in ne v nacionalnem gostovanju, priključna taksa pa je 10 evrov.

Preverili smo še, koliko bi v teh paketih stal telefon HTC desire X. Najcenejši bi bil v najdražjem Mobitelovem paketu Pomlad 2013 (144 evrov), v paketu 9 bi stal 210, v paketu Najbližji pa 259 evrov. V dveh letih vezave je razlika v naročnini med paketoma Pomlad 2013 in Najbližji 194 evrov, med Paket 9 in Najbližji pa 120 evrov. Tušmobil omogoča nakup ob enoletni vezavi za 269 evrov.

Komentarjev 5
  • Filipka 15:19 24.april 2013.

    Tudi sama bi svoj glas dala Tušmobilu. Nedvomno se od vseh treh operaterjev nabolj trudijo in dejansko delajo v korist uporabnika. Stanje okrog Simobila se kaj dosti ni spremenilo, saj je njihovo omrežje kljub neumornemu prepričevanja da je ok, še ...prikaži več vedno obupno slabo, Mobitel pa ima najdražje možne storitve. Tušmobilovo omrežje pa dela super in za to kar uporabljaš so njihove storitve super.

  • Titan71 14:46 24.april 2013.

    Realno pogledano je Tušmobil najcenejši, Mobitel najdražji. Simobil ima ogromne težave s signalom (poglejte vsakodnevne pritožbe na njihovem Facebooku), tako da za razmerje med tem kaj dobiš in ceno ki jo plačaš je najbolj ugoden Tušmobil! Pa težko je primerjati ...prikaži več akcije z omejenim trajanjem, ki navabijo uporabnike s stalno ponudbo. Simobil ima recimo prakso, da da ven ugodno ponudbo, potem pa podraži (v preteklosti naročnina, SMS v tujino, opcije). Vsak naj se sam odloči, jaz sem v tem primeru za Tušmobil

  • Anže 12:56 24.april 2013.

    Tole je vse en velik "bullshit." Tušmobil ima res najcenejšo naročnino vendar še nimajo povsod niti 2G omrežja, zato se stroški zaradi gostovanja v Mobitelovem omrežju lahko povečajo. Pri Simobilu se Paket 9 ne da naročiti, brez da vzameš nov ...prikaži večv mobilni telefon. Mobitel je pa že tako ali tako znan, da je drag, vendar je zaradi tega pokritost z omrežjem največje.